Válogatott: „VAR-megszakításokkal tarkított, őrült meccs volt” – szerb lapszemle

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 09:36
null
A Nova portál szerint Szerbiának járt volna egy tizenegyes a második félidőben (Fotó: Szűcs Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén 1–0-ra kikapott a Puskás Arénában Szerbiától. Nézzük, hogyan értékelték a találkozót a szerb lapok, illetve Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány. 

„Egy öngólnak köszönhetően tovább tart a jó sorozat”
– ezzel a címmel jelent meg a Szportszki zsurnal napilap tudósítása a Magyarország–Szerbia mérkőzésről. A legolvasottabb szerbiai sportnapilap a címoldalát is a budapesti győzelemnek szentelte, s amellett, hogy kiemelte, a magyar fővárosban csárdást jártak a sasok, azt is megemlítette, hogy Szerbia akkor is képes nyerni, ha Alekszandar Mitrovics nem talál be az ellenfél kapujába. A lap arra is kitért, hogy Dragan Sztojkovics a kezdőcsapat összeállításakor kénytelen volt alkalmazkodni a körülményekhez, ugyanis Dusan Vlahovicsra, Darko Lazovicsra és Filip Djuricsicsre sérülés miatt nem számíthatott, Predrag Rajkovics pedig a családjában történt haláleset miatt nem volt tagja az együttesnek.

A Blic is kiemelte, hogy a szövetségi kapitány kénytelen volt egy kicsit átrendezni a csapatot, ennek ellenére Szerbia legyőzte azt a válogatottat, amelytől legutóbb – 2020 októberében, Könyves Norbert góljával – tétmeccsen veszített. A lap idézte Sztojkovicsot is, aki a találkozó után elmondta, hogy rutinos győzelmet arattak.

„Egyetlen pillanatig sem becsültük le a magyarokat. Úgy érzem, a játékosok nem nyújtották a maximumot, de annyit adtak ki magukból, amennyit kértünk. Az én szemszögemből nézve ez rutinos győzelem volt, s több góllal is nyerhettünk volna, azonban az eredmény annyira nem fontos, sokkal lényegesebb, hogy milyen benyomást keltettünk, valamint az, hogy a labdarúgók megértsék azt a játékot, amelyet tovább szeretnénk fejleszteni” – mondta a szerb szövetségi kapitány.

A Nova portál tudósítása azzal a címmel jelent meg, hogy Szerbia egy VAR-megszakításokkal tarkított, őrült meccsen legyőzte Magyarországot. A találkozóról szóló beszámoló kiemelte Luka Jovics pazar gólját, amelyet nem adtak meg, mert korábban Mitrovics szabálytalankodott, valamint azt is, hogy a 35. percben elég sokáig állt a játék, de végül a játékvezető gólt ítélt Szerbia javára. A lap kicsit értetlenkedett amiatt, hogy a 67. percben a szlovák játékvezető miért nem ítélt tizenegyest Szerbia javára, amikor szerintük egyértelmű volt, hogy a labda Botka kezét érintette. A tudósítás szerint a magyarok a legnagyobb helyzetüket a ráadás harmadik percében hagyták ki, amikor gyors ellentámadás végén Schäfer a kapufát találta el.


Az N1 Televízió összegzése szerint Szerbia képes a magyar nemzeti csapat ellen nyújtott teljesítménynél jobb játékra is, s ezt a közeljövőben bizonyítania is kell. A szerb válogatott gyorspasszos játékából semmit sem láthattak a nézők, és nem sikerült olyan akciókat vezetnie, amelyek a világbajnoki selejtezősorozatban jellemezték a válogatottat.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZERBIA
0–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 29 914 néző. Vezette: Glova (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka (Kecskés Á., 80.), Lang, Fiola – Nego (Bolla, 59.), Schäfer, Nagy Á. (Gazdag, 59.), Nagy Zs. (Styles, 70.) – Sallai R. (Vécsei, 80.), Szalai Á. (Ádám, 70.), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics (Racsics, 77.), Nasztaszics (Terzics, 65.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – Lukics (Radonjics, a szünetben), Gudelj – Zsivkovics (Jovics, a szünetben), Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Risztics, a szünetben) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Nagy Zs. (35. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik