Vb 2010: Blatter ostorozza az afrikai csapatokat, de azért bízik bennük

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 17:06
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára szerint az afrikai válogatottak vezetői súlyos hibát követnek el a fejetlen kapitánycserékkel, mert így háttérbe szorul a taktika, és elfecsérlődik a helyi futballisták tehetsége.

Sepp Blatter szerint az afrikai labdarúgók semmivel sem kevésbé tehetségesek, mint mondjuk a brazilok, de a kontinens válogatottjai taktikailag nincsenek megfelelően felkészítve.

„De hogyan is lennének, ha néhány hónappal a világbajnokság előtt szövetségi kapitányt cserélnek? Folyamatosság nélkül nem lehet sikeresen irányítani egy csapatot, néhány hét alatt egy külföldről jött edző nem kerülhet egy hullámhosszra az országgal" – utalt a nemzetközi futball első embere Elefántcsontpart, Nigéria és Dél-Afrika közelmúltbeli szakvezetőváltására.

Blatter ennek ellenére úgy véli, lesz afrikai válogatott az elődöntőben, mert az afrikai futballisták jó versenyzőalkatok.

Az elnök hozzátette: a FIFA segédkezni kíván az afrikai profi futball-ligák fejlesztésében, hogy megakadályozható legyen a játékosok Európába és Ázsiába áramlása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik