Rutinos holland bíró vezeti a németek elleni csoportmeccsünket

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 11:24
Danny Makkelie eddig háromszor vezetett nekünk (Fotó: Getty Images)
Az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) tájékoztatása szerint a holland Danny Makkelie vezeti a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésünket szerdán.

A két partjelző Hessel Steegstra és Jan de Vries, míg a negyedik játékvezető a szintén holland Serdar Gözübüyük lesz. A VAR-szobában Rob Dieperink tevékenykedik.

A 41 éves Danny Makkelie eddig három mérkőzést vezetett a magyar válogatottnak: legutóbb tavaly novemberben fújta a Montenegró elleni hazai, egyben utolsó Európa-bajnoki selejtezős meccsünket, amelyet 3–1-re megnyertünk. Ezt megelőzően 2021-ben ő vezette az albánok elleni idegenbeli vb-selejtezőnket, azon 1–0-ra kikaptunk. Először pedig 2017-ben fújt nekünk mérkőzést, azon idehaza 1–0-ra kikaptunk a portugáloktól vb-selejtezőn.

A mögöttünk hagyott klubidényben több rangos Bajnokok Ligája-találkozót is vezetett, ő volt a játékvezető az FC Barcelona–Napoli nyolcaddöntőn, valamint a Bayern München–Arsenal negyeddöntőn, emellett az Európa-liga elődöntőjében a Bayer Leverkusen–AS Roma meccsen is ő irányított.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik