Mourinho tippelt az Eb-re, a győztest és a torna legjobbját is megnevezte

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 19:48
Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24
José Mourinho szavaira érdemes odafigyelni. Általában igaza van (Fotó: Getty Images)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fenerbahce nemrégiben kinevezett vezetőedzője, José Mourinho megtippelte a pénteken kezdődő Európa-bajnokság legfontosabb kérdéseit. Így megnevezte például a végső győztest, a másik finalistát, vagy a torna legértékesebb játékosát, de távolabbra is kitekintett, s a következő aranylabdás kilétére is volt egy jóslata.

A portugál sztáredző a TNT Sport mikrofonja előtt vállalkozott a feladatra, és szavaiból kiderült: a végső győztes szerinte szülőhazája, Portugália lesz, a döntő vesztese pedig Anglia. A tornán négy válogatott szerzi majd a legnagyobb meglepetést, mégpedig Olaszország, Hollandia, Spanyolország és a házigazda Németország. Logikus, hogy ezt a válaszát meg is kellett indokolnia a trénernek, hiszen alapesetben egyik együttes jó szereplése sem lenne meglepetés a tornán: „Bárki lehet meglepetés Portugálián, Franciaországon és Anglián kívül, mert szerintem ez a három válogatott a legnagyobb favorit. Szóval úgy gondolom, hogy ezen a három csapaton kívül bármelyik sikere meglepetés lenne, még egy olyan nemzeté is, mint Németország.”

Mourinho hozzátette: Harry Kane lesz a torna gólkirálya, egy másik angol, Jude Bellingham pedig a torna legértékesebb játékosának (MVP) járó elismerést zsebeli be. A következő aranylabdásra is tippelt: a díjat szerinte nem más, mint a Real Madrid klasszisa, Vinícius Júnior nyeri majd el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik