Eb 2024: „Senki sem képes így elbukni egy meccset, csak mi” – véli a montenegrói kapitány

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 10:57
null
Miodrag Radulovics érthető okokból dühös a történtek miatt (Fotó: Getty Images, archív)
Mint ismert, csütörtök este Litvánia hazai pályán nagy csatában 2–2-t játszott a magyarokkal és a szerbekkel együtt a továbbjutásért hajtó Montenegróval a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A vendégcsapat szövetségi kapitánya, Miodrag Radulovics a mérkőzés után hangot adott dühének, többek között azt is elmondta, szerinte a kiélezett helyzetekben egyszerűen nem jó versenyzőtípusok.

 

„Nagyon nehéz feldolgozni a történteket, de túl kell lendülnünk, új erőt vennünk magunkon, hiszen vár ránk egy másik nehéz mérkőzés is – kezdte Miodrag Radulovics montenegrói szövetségi kapitány a Vijestinek. Olyan pontokat buktunk el, amelyeket már nem szerezhetünk vissza, de Bulgária ellen nyerni szeretnénk, s aztán meglátjuk, mi történik utána. A sorsunk már nem a mi kezünkben van, másoktól függünk, márpedig ez a legrosszabb, ami a labdarúgásban történhet. Kiegyenlített csoport a miénk, Litvániával mindenkinek meggyűlik a baja, Magyarország és Szerbia dolgát is megnehezítette, idegenben.”

Miodrag Radulovics elismerte, Montenegró favoritként lépett pályára Litvániában, s aztán egyre kritikusabb hangnemet engedett meg magának: „Jobb a csapatunk, de nem annyival, amennyivel a sportsajtó azt érzékeltette. Amikor kettő egyre vezetsz a nyolcvankilencedik percben, akkor a minőség és a taktika már nem játszik akkora szerepet. A kiélezett helyzetekben egyszerűen nem vagyunk jó versenyzőtípusok. Kilencven perc után megnyert meccsünk volt, de elbuktunk két pontot. Érthetetlen, hogyan engedhettük ezt meg, három játékosunk szerelhetett vagy faultolhatott volna, de nem tették meg. Senki sem képes így elbukni egy meccset, csak mi.”

A Bulgária elleni, vasárnap esedékes mérkőzésükről azt mondta: „Biztosan lesznek változtatások. Muszáj felfrissíteni a csapatot.”

Sztevan Jovetics csapatkapitány is mérges a történtek miatt: „Nehéz volt, Litvánia jobb volt nálunk az első félidőben. A második játékrészben elkezdtünk játszani, lőttünk két gólt, de nem készültünk fel arra, hogy néhány percig nem mi irányítunk. Az igazság az, hogy nem vagyunk azok, akiknek képzeljük magunkat.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
5.FORDULÓ
G-CSOPORT
Litvánia–Montenegró 2–2 (Paulauskas 71., Cernych 90+4., ill. Krsztovics 78., Szavics 89.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!
A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7–1 +6 10
2. Szerbia 4 2 1 1 6–3 +3 7
3. Montenegró 4 1 2 1 3–4 –1 5
4. Litvánia4 223–7–4 2
5. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2

A G-CSOPORT TELJES PROGRAMJA ÉS EREDMÉNYEI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik