N-P. T. 2021.06.16 18:20 Frissítve: 2021.06.16 19:00

Eb 2020: Óriási mentális erő van a srácokban – Kalmár

Kalmár Zsoltnak nagyon tetszett a magyar válogatott játéka Portugália ellen, és örül, hogy a játékosok bizonyították a szurkolóknak: mindent megtesznek a pályán. A DAC középpályása szerint nagy mentális erő van a játékosokban, így sokat fognak profitálni a portugálok elleni 3–0-s vereségből. A Nemzeti Sport szakértője arról is beszélt nekünk, mekkora élmény volt, amikor az egész stadion ünnepelte Schön Szabolcs meg nem adott gólját.

 

Kalmár Zsolt, az NS szakértője:

„Nagyszerű hangulat volt, ahogy a csapat, a szurkolók is kitettek magukért. A meccset három részre bontanám. Az első periódus nagyon jó volt taktikailag, lezártuk a területeket, nem hagytuk játszani a portugálokat. Volt pár lehetőségük, de jól megoldotta a feladatot a csapat. Nagyjából az ötvenötödiktől a hetvenötödik percig volt öt-hat olyan lehetőségünk, amikor el tudtunk menni a széleken, kapura tudtunk lőni. Ha szerencsénk van, megpattan egy lövés, akkor egy talán beakadhatott volna. És ott volt az utolsó tíz perc, amely egy megpattanó lövéssel indult, abból gól lett, aztán gyorsan jött a tizenegyes, ami már azt mutatta, hogy a csapat kicsit kinyílt, próbált támadni. Ilyen játékosok ezt egyből megérzik, és ki is használták a területeket. Összességében nagyon jól játszottak a fiúk, amit tudtak, azt megtették a pályán, nagyon küzdöttek. Beszélgettem nagyon sok szurkolóval, akik elmondták, nekik nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy látszódjon, a játékosok mindent megtesznek a pályán. Szerintem ennek megfelelt a csapat. Középpályásként Nagy Ádám, Kleinheisler László és Schäfer András játéka is tetszett, sokat dolgoztak. Inkább a védekezésre, a területek lezárására koncentráltak, amit szerintem mind a hárman nagyszerűen megoldottak, és amikor lehetett menni, a támadásból is kivették a részüket. De az egész csapat jól működött, az ötös lánc, a középpálya és a csatársor is. Szalai Ádám és Sallai Roland nagyot küzdött elöl a védőkkel. Schön Szabolcs góljánál én ülve maradtam, mert közel ültem, láttam, hogy fél méterrel előrébb jár, de az az érzés, amikor húsz másodpercig felrobbant a stadion, elképesztő élmény volt. Három nem volt közte szerintem, egygólos meccsnek nézett ki, de sajnos a foci néha kegyetlen, megbünteti a hibákat. Telefonon beszéltem pár játékossal a mérkőzés után, mindenki csalódott volt, mert érezték, hogy benne volt a játékukban a bravúr. De ahogy Marco Rossi is mondta, nincs okunk sírni, hanem fel kell vennünk a harcot a többi nagy csapattal is. Szerintem készen állnak rá, mert óriási mentális erő van a srácokban, és egy ilyen találkozóból lehet profitálni a következő mérkőzésekre, de akár a világbajnoki selejtezőkre.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–3 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 55 682 néző. Vezette: Cakir (török)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á. (Varga R., 88.), Kleinheisler (Sigér D., 78.), Schäfer (Nego, 65.), Fiola (Varga K., 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön, 77.). Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Moutinho, 89.) – Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.), C. Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.). Szövetségi kapitány:   Fernando Santos
Gólszerző: Guerreiro (84.), C. Ronaldo (87., 90+2. – az első 11-esből)

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).