Eb 2020: Goretzka nem érti, hogy lehetett ilyen a sorsolás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 13:09
null
„Nem mi leszünk a csoport favoritjai, ami normális esetben elvárható lenne tőlünk egy Eb-n” (Fotó: AFP)
A német válogatott labdarúgója, Leon Goretzka kritizálta a jövő évi, több országban – így Magyarországon is – rendezendő Európa-bajnokság sorsolási rendszerét.

 

„Nehezen érthető számomra, hogy hogyan jöhetett létre egy olyan csoport, amelyben ott van a legutóbbi két világbajnok és az aktuális Európa-bajnok is azok után, hogy megnyertük a selejtezőcsoportunkat” – mondta a Bayern München játékosa a t-online.de hírportálnak. Hozzátette: az, hogy a tornának több város ad otthont, szerinte „nem rossz”.

A müncheni és budapesti (Puskás Aréna) székhelyű F-csoportban a múlt heti sorsolás nyomán a világbajnok franciák és a címvédő portugálok lesznek a németek ellenfelei. Ebbe a négyesbe kerül majd a magyar válogatott is, amennyiben megnyeri a pótselejtezőt.

„Úgy gondolom, hogy nem mi leszünk a csoport favoritjai, ami normális esetben elvárható lenne tőlünk egy Eb-n. Ennek ellenére természetesen tovább akarunk jutni” – fogalmazott a 24 éves, 25-szörös válogatott Goretzka.

A 2020-as Eb-t rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendezik. A magyar főváros három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik