Eb 2020: Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 18:52
null
Eriksen bő 40 percet futballozott a finnek ellen, majd összeesett a pályán
Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.

 

A Dánia–Finnország Eb-meccs 43. percében a dánok középpályása, Christian Eriksen összeesett a pályán. Nem volt ellenfél a közelében, furcsán mozgott és hirtelen arccal előre összeesett, amikor éppen labdát kapott. Egy pillanatra látszott, fennakadtak a szemei. A berohanó orvosi stáb a pályán láthatóan szívmasszást alkalmazott. Paravánnal vették körbe Eriksent, az életéért kellett küzdeni.

A mérkőzés félbeszakadt (hivatalosan orvosi vészhelyzet miatt). Komoly találgatásokat lehetett olvasni a különböző fórumokon arról, hogy nem folytatódik a meccs, de végül ez megtörtént. Köszönhetően a jó híreknek is, amik ezután érkeztek.

Eriksen állapotát először stabilizálták, úgy szállították el a stadionból. Némileg megnyugtató volt, hogy készült olyan kép, amikor levitték a pályáról, melyen már felemelte a fejét és a kezét is.

Amikor levitték a pályáról, Eriksen már felemelte a fejét és a kezét is (Fotó: AFP)
Amikor levitték a pályáról, Eriksen már felemelte a fejét és a kezét is (Fotó: AFP)

Később az UEFA is megerősítette, a játékos állapotát stabilizálták, kórházba szállították. Utóbbiról a dán szövetség is beszámolt, hozzátéve, hogy Eriksenre további vizsgálatok várnak.

Közben az angol szövetség lemondta a tervezett sajtóeseményeit, mint ismert Eriksen 2013 és 2020 között futballozott az angol Tottenhamben, Harry Kane-nel kimondottan jóbarátok.

A lelátókon maradt szurkolók a dánok középpályását éltették. A finnektől jött a "Christian", a dánoktól az "Eriksen" szólam.

 


Az Európai Labdarúgó-szövetség később bejelentette, a játékosok kérésére folytatják a meccset. Először lejátszották az első félidő utolsó öt percét (az UEFA korábban négy percet közölt, majd pontosított), majd rövid, szintén öt percet kitevő pihenőt követően jöhetett a második játékrész.

A meccstudósításunkat itt olvashatja!

A PÁLYÁN TÖRTÉNT DRÁMA PERCRŐL PERCRE

45+12.

perc

A dánok is levonultak a pályáról. Egyelőre nem lesz folytatás, félbeszakadt a találkozó.

45+11.

perc

Paravánokat hoznak, Eriksen pedig már hordágyon fekszik, takarják a szemek elől, vastaps kíséretében tolják le a pályáról. Egy pillanatra az előtte sétáló társak közt látni, hogy intubálták.

45+10.

perc

A finn játékosok bevonulnak az öltözőbe.

45+9.

perc

A pálya szélén, hivatalos személyek közt Sabrina Kvistet is láthattuk néhány pillanatra, ő Eriksen felesége. Schmeichel és Kjaer kocog oda hozzá, megölelik és vigasztalni próbálják. Egészen megdöbbentő képek.

45+8.

perc

Bedobással jöttek a dánok, Eriksen lépett kettőt a labda felé, ahogy bedobták volna neki, majd anélkül, hogy bárki hozzáért volna előrebukott…, a BBC közvetítése szerint is magától esett össze a játékos.

45+7.

perc

Egyre többen fogják a fejüket a lelátón. A csapattársak és a finn játékosok is könnyeznek még mindig. Közben a pályára gurult egy hordágy is. Közeli képeket nem látunk…

45+2.

perc

A játékvezető közben kiszaladt oldalra, az edzőkkel egyeztet. A stadionban döbbent csend uralkodik. Néhányan imára kulcsolták a kezüket.

45+1.

perc

Delaney zokog, a többiek szeme is könnyes, van aki az arca elé húzza a mezét.

45.

perc

A dán játékosok körbeállják a társat, takarva ami történik, de úgy látszik, szívmasszázst végeznek…

44.

perc

A dánok fogják a fejüket. A többség inkább már oda sem megy. A mentősök szaladnak a pályára hordággyal.

43.

perc

Baj van: Eriksen maradt a földön, egy pillanatra közelről is mutatták, fennakadtak a szemei…

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik