Formula-1: Vettel győzelemre tör „Szexi Liz" volánjánál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.11. 19:03
Sebastian Vettel, a tavalyi Formula–1-es világbajnokság pontversenyében második helyezett Red Bull-pilóta célja továbbra is a vb-cím megszerzése, s idei, általa Szexi Liz-ként emlegetett autójával már a hétvégi Bahreini Nagydíjon nyerni szeretne.

„Nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért ezt a nevet adtam a kocsinak, de mindenkinek tetszik" – mondta a 22 éves német versenyző csütörtöki, bahreini sajtótájékoztatóján.

„Remélhetőleg ezúttal nem lesz szükség arra, hogy a testvérét is bevessük" – utalt Vettel a tavalyi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon elszenvedett balesetére, amelyben autója annyira megrongálódott, hogy teljesen újat kellett építeni helyette.

Az esélyekkel kapcsolatban a többi pilótához hasonlóan ő is elmondta: jelenleg nagyon nehéz megjósolni, kik lehetnek 2010-ben a legjobbak.

„Szerintem nagyjából négy csapat nyolc versenyzőjének vannak komoly esélyei a vb-címre – fogalmazott Vettel. – Természetesen nekem is az a célom, hogy világbajnok legyek, és úgy érzem jó helyzetben vagyunk a Red Bullal. Az autónk nagyszerű, a téli tesztek jól sikerültek, s soha nem voltunk még annyira felkészültek, mint most."

Vettel mindehhez hozzátette, hogy az egyik rivális, a Ferrari „rettenetesen erősnek tűnik", de a szombati időmérő edzésen már tisztább lesz a kép az erőviszonyokat illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik