F2: Cunoda nyert, Schumacher előnye megmaradt az utolsó futam előtt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 14:20
null
Mick Schumacher újabb lépést tett az F2-es bajnoki cím felé (Fotó: DPPI)
Cunoda Juki győzelmével ért véget a Formula–2 bahreini idényzárójának fő futama. A japán versenyző mögött Csou Kuan-jü és Nyikita Mazepin ért célba. A bajnoki éllovas Mick Schumacher a hetedik helyen látta meg a kockás zászlót – egy pozícióval a bajnoki rivális Callum Ilott mögött.

 

Cunoda Juki várhatta az élről a piros lámpák kialvását az idény utolsó előtti versenyén. A bajnoki éllovas Mick Schumacher csak a 18. helyre parkolhatta le az autóját, miután az időmérőn összeütközött Roy Nissanyval. A német versenyző bajnoki riválisa, Callum Ilott a kilencedik rajtkockából vághatott neki a 48 körös viadalnak.

A rajtnál a második helyről induló Nyikita Mazepin állt az élre, Cunoda a harmadik pozícióba esett vissza. Az élmezőnyből a bajnoki címre még matematikailag szintén esélyes Robert Svarcman startja sikerült a legjobban, és feljött a második helyre Mazepin mögé. Schumacher az első körben két pozíciót javítva a 16. helyre jött előre.

A német versenyző a következő körökben folytatta a felzárkózást – a negyedik körben már a 13. helyen haladt. Nem sokkal később sikerült még egy pozíciót javítani, ezt követően azonban kissé visszalassult a felzárkózást illetően. Közben az élen álló hármas – Mazepin, Svarcman és Cunoda – kezdett elszakadni a mezőny többi részétől.

A 13. körben megkezdődtek a kerékcserék, a bajnoki esélyesek közül Mazepin állt ki először egy körrel később. A 17. körben Ilott is letudta a kerékcserét, Schumacher viszont eltérő stratégián volt, így ő sokáig kinn tudott maradni. Emiatt egy ideig vezette is a versenyt, miközben Ilottnak a top tízen kívülről kellett visszazárkóznia a kerékcseréjét követően. Schumacher a 30. körben kapott friss gumikat, majd a 12. helyre jött vissza a pályán. A 35. körben viszont már az egy pontot érő 10. helyen haladt.

Négy körrel később már a nyolcadik volt. A futam hajrájában hatalmas csata indult az első helyért. Először Cunoda vette át a vezetést Mazepintől, de az orosz ezután Csou Kuan-jüvel, majd Felipe Drugovichcsal szemben is veszített egy-egy pozíciót. Az utóbbi elé végül sikerült visszakerülnie.

Az utolsó körben Schumacher még megelőzte Jehan Daruvalát, végül pedig nemcsak a hetedik pozícióért járó hat pontot, hanem plusz két egységet is kapott, hiszen a versenyben futott leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződött. A versenyt Cunoda nyerte meg Zsu és Mazepin előtt.

Egy futammal a vége előtt megmaradt Schumacher 14 pontos előnye Ilott-tal szemben. A bajnoki pontverseny harmadik helyére Cunoda jött fel, akinek a hátránya 27 egység, de már matematikailag sem esélyes a bajnoki címre.

Az idény utolsó versenyére vasárnap 13.20-tól kerül sor.

FRISSÍTÉS: Néhány órával a verseny után Mazepin két öt másodperces időbüntetést is kapott, amiért szabálytalanul védekezett Drugovich és Cunoda ellen is. Ezzel a harmadikról a kilencedik pozícióba esett vissza. Ilott és Schumacher is két-két pluszponttal gazdagodott ennek köszönhetően, ám a különbség kettejük között nem változott.

FORMULA–2, BAHREIN
FŐ FUTAM
1. Cunoda Juki (japán, Carlin)
2. Csou Kuan-jü (kínai, UNI-Virtuosi)
3. Felipe Drugovich (brazil, MP Motorsport)
4. Robert Svarcman (orosz, Prema)
5. Callum Ilott (brit, UNI-Virtuosi)
6. Mick Schumacher (német, Prema)

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Mick Schumacher (német, Prema): 215 pont
2. Callum Ilott (brit, UNI-Virtuosi): 201 pont
3. Cunoda Juki (japán, Carlin): 186 pont
4. Nyikita Mazepin (orosz, Hitech GP): 171 pont
5. Robert Svarcman (orosz, Prema): 164 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik