F1: Szabad a verseny Bottas és Russell között – Wolff

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 13:03
null
Bottasnak valóban nincs mit bizonyítania? (Fotó: AFP)
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megerősítette, nem alkalmaznak csapatsorrendet a Formula–1-es Szahíri Nagydíjon, és elmondta, Valtteri Bottas nincs bizonyítási kényszerben a koronavírusos Lewis Hamilton helyére beugró George Russell mellett.

 

 

1. SZAHÍRI NAGYDÍJ
DECEMBER 4., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Russell 54.546
2. szabadedzés: 1. Russell 54.713
DECEMBER 5., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 54.064
Időmérő: 1. Bottas 53.377
DECEMBER 6., VASÁRNAP
A verseny (87 kör, 307.995 km) rajtja: 18.10
A KÖVETKEZŐ, UTOLSÓ FUTAM
December 13., 14.10 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Mint ismert, a múlt heti Bahreini Nagydíjon győzedelmeskedő Lewis Hamilton pozitív koronavírustesztet produkált, aminek következményeként nem indulhat a második szahíri versenyen. Helyét a Williamsszel brillírozó George Russell vette át, aki azonnal felvette a ritmust a W11-es volánja mögött.

A fiatal brit élen zárta a pénteki szabadedzéseket, majd az időmérőn mindösszesen 26 ezreddel maradt el a pole pozíciót megszerző Valtteri Bottastól. A finn még a hétvége előtt elismerte, nem vetne jó fényt rá, ha azonnal kikapna Russelltől, s a közvélemény is azt várja a jövőre már érvényes szerződéssel rendelkező pilótától, hogy végezzen átmeneti csapattársa előtt.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban már a versenyhétvége előtt igyekezett lehűteni a kedélyeket, s kijelentette, semmiképpen sem lehet szétlövésként tekinteni a mostani futamra a két pilóta között, és a végeredmény sem lesz semmilyen hatással a kontraktusokra. Az osztrák a 18 óra 10 perckor kezdődő futam előtt azt is egyértelműsítette, szabad lesz a verseny Bottas és Russell között, s hogy előbbinek nem kell már semmit sem bizonyítania.

Nincs semmiféle rivalizálás csapaton belül. Valtteri helye biztos, nincs mit bizonyítania. George számára kicsit egyszerűbb a helyzet, hiszen nincs rajta nyomás, és nem veszíthet semmit – jelentette ki, majd a rajtról is szót ejtett. – Nyilván Verstappen nincs elragadtatva, hogy egy új srác van előtte, azonban George van a rossz oldalon, ezt már láthattuk múlt héten is" utalt arra, hogy a brit a piszkos, míg a finn és a holland a páratlan, vagyis a tiszta oldalról vághat neki a 87 körös viadalnak, amelyen a Mercedes nem tervez csapatutasítást alkalmazni.

Szabad a verseny! Ezzel mindenkinek tartozunk. Elengedtük a pórázt – tette hozzá.

Bottas ugyanakkor továbbra sem tudta bebiztosítani az egyéni második helyét, ráadásul az elmúlt nagydíjakon mutatott rossz formája nyomán az előnye 12 pontra olvadt Verstappen előtt, így hiába Wolff nyugtató szavai, korántsem tét nélküli számára a szahíri verseny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik