F1: Susie Wolff megerősítené helyét a Williamsnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 12:34
null
Susie Wolff idén Barcelonában tesztelt, majd két alkalommal autóba ülhetett a pénteki 2. szabadedzésen (Fotó: Reuters)
Susie Wolff maradása biztos a Williamsnél – mint ahogy az is, hogy a szezon során részt vehet két pénteki szabadedzésen, valamint két teszten –, de Felipe Nasr távozásával a skót versenyzőnő szívesen magára vállalná az első számú tesztpilóta szerepét is.

 

Wolff idén a Williams fejlesztésekért felelős tesztversenyzője volt, és annak köszönhetően, hogy az idei Német Nagydíj pénteki napján meggyőző teljesítményt nyújtott, 2015-ben bővül a munkaköre. A 2. szabadedzésen futott legjobb köre ugyanis mindössze bő két tizeddel maradt el Felipe Massáétól.

„Nagyon örülök a továbblépésnek, és annak, hogy több időt tölthetek az autóban – nyilatkozta a BBC Sportnak. - Újabb nagy lépést tehetek előre, és lenyűgöz, hogy a Williamsnek valóban a jó teljesítmény számít, és ők is látják, mennyit fejlődtem."

„Hihetetlenül büszke vagyok arra, amit a csapat idén elért, és remélem, hogy folytathatjuk a fejlődést jövőre is" - utalt Wolff a Williams 3. helyére a konstruktőrök bajnokságában.

A brit csapat fennállása óta 2013-ban teljesítette leggyengébb szezonját, de úgy tűnik, bevált nekik, hogy 2014-ben Renault-ról Mercedes-motorra váltottak.

Susie Wolff idén Barcelonában tesztelt, majd két alkalommal – Angliában és Németországban – is autóba ülhetett a pénteki 2. szabadedzésen: habár az első nem sikerült túl jól, ugyanis autója technikai hiba miatt egy kör után leállt. Wolff mellett idén Felipe Nasr volt a Williams másik tesztpilótája, azonban a brazil versenyzőt a következő szezonra leigazolta a Sauber. Azt, hogy érkezik-e valaki a helyére, egyelőre nem tudni, de Wolff készen áll arra, hogy átvegye a vezető szerepet a tesztpilóták körében.

Claire Williams csapatfőnök-helyettes így nyilatkozott a helyzetről: „Susie folyamatosan lenyűgöz miket, legyen szó a technikai tudásáról, vagy a pályán, illetve a szimulátorban nyújtott teljesítményéről. Egyre több időt tölt a volán mögött, amióta csatlakozott a csapathoz, így a fejlődését tekintve természetes, hogy végül állandó tesztpilóta lett".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik