F1: Ron Dennis rövidesen távozhat a McLarentől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 21:02
Egyre valószínűbb, hogy Ron Dennis hamarosan elhagyja a McLaren-Hondát, ugyanis a vezetőség nem szeretné meghosszabbítani a brit szakember rövidesen lejáró szerződését.

Ron Dennis együttműködése a McLarennel 1980-ra nyúlik vissza, szerződése azonban csak az év végéig érvényes. A brit amellett, hogy a McLaren Technology Group ügyvezető igazgatója, a McLaren Automotive elnöke is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két pozíció közül az utóbbit megtarthatja-e, de a hírek szerint a vezetőség az ügyvezető igazgatói pozíciójáról szóló szerződését nem szeretné meghosszabbítani.

Dennisnek mellesleg 25%-os részesedése van a McLaren Groupban, amelyhez a Formula–1-es csapat is tartozik. Ami a részvények többi részét illeti, szintén 25 %-kal rendelkezik Mansour Ojjeh, aki már hosszú ideje üzlettársa a McLarennek, a maradék 50 %-ot pedig a bahreini Mumtalakat nevű vállalat birtokolja. Dennis szeretett volna megállapodni velük a többségi tulajdon felvásárlásáról, ebben azonban nem járt sikerrel, pedig kínai befektetők hozzájárulásával 1.65 milliárd angol fontot ajánlott nekik.

Az sincs kizárva azonban, hogy Dennist még a szezon vége előtt elküldik a wokingi alakulattól, mert nemrégiben a brit Legfelsőbb Bíróságon is járt, hogy megakadályozza korai menesztését. Kérelmét azonban elutasították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik