F1: nem járt sikerrel a Haas fellebbezése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 15:44
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) fellebbviteli bizottsága jóváhagyta a Haas-pilóta Romain Grosjean olaszországi kizárását.

Mint ismert, Grosjeant a hatodik helyen intették le az Olasz Nagydíjon, ám a futamot követően a franciát kizárták, mert az autójának padlólemeze a megengedettnél vastagabbnak bizonyult. A Haas úgy döntött, megfellebbezi a döntést, ezért szeptember közepe óta nem volt hivatalos végeredménye a futamnak. Mint ismert, Grosjeant a hatodik helyen intették le az Olasz Nagydíjon, ám a futamot követően a franciát kizárták, mert az autójának padlólemeze a megengedettnél vastagabbnak bizonyult. A Haas úgy döntött, megfellebbezi a döntést, ezért szeptember közepe óta nem volt hivatalos végeredménye a futamnak.

A fellebbviteli bizottság most jóváhagyta a korábbi ítéletet, így Grosjean nem szerzett pontot az Olasz GP-n, ellenben az orosz Szergej Szirotkin bekerült a pontszerzők közé.

„Természetesen csalódottak vagyunk, hogy nem járt sikerrel a fellebbezésünk. Azonban nem tehetünk mást, mint megyünk tovább és az utolsó két versenyre koncentrálunk, ahol szeretnénk további pontokat gyűjteni” – mondta a döntést követően Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik