F1: Leclerc és Hamilton is változtatott, íme, a monacói sisakfestések – képek

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 12:42
null
Charles Leclerc idén is különleges festéssel készült a hazai nagydíjára (Fotó: Twitter/@Charles_Leclerc)
A hétvégén Monacóban állomásozik a Formula–1 mezőnye, több pilóta ennek örömére különleges sisakfestéssel rukkolt elő. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett Charles Leclerc, Sergio Pérez és Lando Norris is változtattak a hetedik versenyhétvégére.

 

Monaco ugyan évek óta kevesebb izgalmat tartogat a rajongóknak, különlegessége megkérdőjelezhetetlen az F1-ben, ezért több pilóta és csapat is szeret a sisakja vagy az autója festésén változtatni erre a hétvégére. Tavaly a McLaren hatalmas népszerűségnek örvendő, Gulf-dizájnú festéssel rukkolt ki, amely sokak szerint az eredetinél is szebbre sikerült.

2022-ben a csapatok ugyan nem változtattak, hat pilóta viszont egyedi sisakfestéssel készült a hercegségbeli versenyhétvégére.

CHARLES LECLERC

A Ferrari pilótája abban reménykedik, hogy sikerül megtörnie az átkot, amely a száguldó cirkuszba kerülése óta ül rajta a hazai futamán. Leclerc egyelőre pont nélkül áll Monacóban, de idén abban bízik, sikerül a rossz sorozatát megszakítania.

LEWIS HAMILTON

A hétszeres világbajnok Daniel Arshamamerikai művésszel közösen dolgozta ki a hétvégi sisakjának részleteit. A halványlila festést az ametiszt, Hamilton kedvenc kristálya inspirálta. Arsham készített a saját stílusában egy szobrot is a sisak mellé, az ennek eladásából származó bevételt a Mercedes pilótájának alapítványa, a Misson 44 fogja megkapni.

SERGIO PÉREZ

A Red Bull versenyzője hétvégi sisakjával a korábbi legendás mexikói Formula–1-es pilóta, Pedro Rodríguez előtt szeretne tisztelegni. Rodríguez tíz évet töltött az F1-ben, 1961-től 1971-ig négyszer intette le elsőként a kockás zászló.

VALTERI BOTTAS

Az Alfa Romeo finn pilótája 2021 után ismét különleges festéssel érkezett a hercegségbe. Az idei sisakján a monacói kaszinóra emlékeztető elemek és a versenypálya összes kanyarjának az elnevezése is megtalálható.

PIERRE GASLY

Pierre Gaslynak,úgy látszik, bevált az arany festés, az Alpha Tauri versenyzőjének tavalyi, monacói sisakja után az ideiben is ez a szín dominál.

LANDO NORRIS

A McLaren pilótája is különleges sisakkal készült a hétvégére, Norris sisakja félig régies, fekete-fehér, félig újszerű, élénk színekkel.

 

FORMULA–1
MONACÓI NAGYDÍJ, MONTE-CARLO
SZOMBAT

13.00: 3. szabadedzés (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
16.00: időmérő edzés (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
VASÁRNAP
15.00:
futam (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik