F1: kicsit besárgult a Ferrari az Olasz Nagydíjra – kép

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 20:00
A Formula–1-ben szereplő Ferrari istálló kedden még csak a szerelők hétvégi Olasz Nagydíjon látható új, sárga csapategyenruháját mutatta be, szerdán pedig lehullt a lepel az autókról is: Monzában speciális sárga színű „betétet” is kap majd Charles Leclerc és Carlos Sainz autója.

Amint az a képeken is látszik, olyan drámai változás azért nem történt, bár tény, az autón jelentős mértékben jelent meg a sárga szín, ám még mindig a piros az uralkodó.

Az F1 több mint hetvenéves történetében mindössze két olyan futamot találunk, amikor a Ferrari nem piros színű autókkal állt rajthoz. Az 1964-es világbajnoki idény utolsó két versenye előtt Enzo Ferrari megharagudott az Olasz Autósport-szövetségre, amiért az nem támogatta a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) szemben egy vitájában, ezért elrendelte, hogy az Amerikai és a Mexikói Nagydíjon kék-fehér festéssel álljon rajthoz a csapat.

Így esett meg, hogy John Surtees – aki egyedüliként lett világbajnok a gyorsasági motorosok között és a Formula–1-ben is – egy kék-fehér Ferrariban ülve biztosította be vb-címét.

John Surtees kék-fehér Ferrarival száguld a vb-cím felé 1964-ben (Fotó: AFP)
John Surtees kék-fehér Ferrarival száguld a vb-cím felé 1964-ben (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik