F1: a Ferrari tesztpilótája péntekenként gyűjthet tapasztalatot

Vágólapra másolva!
2021.02.04. 18:53
null
Ilott idén nem versenyez egy szériában sem (Fotó: AFP)
A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto a Formula–1 hivatalos honlapjának elárulta, mindenképpen szeretne lehetőséget adni az új idényben a pénteki szabadedzéseken az istálló tesztpilótájának, Callum Ilottnak.

A tavalyi F2-es bajnokságban 2. helyen végző brit Callum Ilott ugyan nem kapott versenyzői ülést az idei mezőnyben, ennek ellenére a Ferrari Vezetői Akadémiájának tagjaként nem marad ki az idei F1-es szezonból.

A jelenlegi mezőnyben Mick Schumacher az egyetlen, aki a Ferrari akadémistájaként vezetői ülést kapott – a Haasnál –, ám Mattia Binotto, a maranellóiak csapatvezetője elárulta, az ifjú britet szeretnék péntekenként az első szabadedzéseken minél több lehetőséghez juttatni. Erre nagy valószínűség szerint valamelyik partneristállónál, a Haasnál vagy az Alfa Romeónál kerülhet sor – árulta el Binotto a formula1.com-nak.

„Mick Schumacher jelenleg az egyetlen akadémistánk az idei mezőnyben, de Ilott kezét sem engedjük el: tesztpilótaként szeretnénk őt minél több lehetőséghez hozzásegíteni a pénteki edzéseken, ezen kívül pedig a szimulátorunkban fog tesztelni és közreműködni a 2022-es autó fejlesztésében is” – fogalmazott Binotto.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik