F1: a Ferrari ellőtte minden puskaporát; Rosberg jól járhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 10:03
null
A Ferrari minden fejlesztési zsetonját felhasználta (Fotó: Reuters, archív)
A Ferrari utolsó fejlesztési zsetonjait is elhasználta az F1-es Olasz Nagydíj előtt, így a szezon hátralévő részében nem javíthat a motorján. A Mercedesnél Nico Rosberg kedvező helyzetbe kerülhet, mert ha a gyár az idény hátralévő részében javít a motorján, annak előnyeit csak ő élvezheti büntetlenül, Lewis Hamilton nem.

A Ferrari a Belga Nagydíjon még kivárt idei utolsó fejlesztéseivel, így egy hetet nyert a tesztpados kísérletekkel, és hazai pályán vetheti be legerősebb hajtóművét. A motorsport.com értesülései szerint Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mellett a Haas pilótái is megkapják a legújabb motort Monzában, de a Saubernek várnia kell rá.

A 32 fejlesztési zsetonját elsőként felhasználó Ferrari előrelépésétől függ, hogy teljesül-e a Manor álma. A kis csapatnál abban bíznak, hogy a Mercedes motorfölényének köszönhetően sikerül legalább az egyik autójukkal az időmérő harmadik szakaszába jutni.

A Mercedes a Belga Nagydíj előtt fejlesztett, most nem. A német vállalatnak hat fejlesztési zsetonja maradt 2016-ra, de mivel Lewis Hamilton Belgiumban három új motort is kapott, és minden további új alkatrész büntetéssel járna neki, csak Nico Rosberg járna jól a fejlesztésekkel. Rosberg még egy motort kaphat büntetlenül.

A Mercedes még nem tervezi a motor fejlesztését, de ha talál valamit a szezon hátralévő részén, beveti.

„Tisztában vagyok vele, mit kockáztattam az új motorokkal. Nem aggódom, nagyon jó az a motor, ami a rendelkezésemre áll, azzal is simán tudok nyerni. A fejlesztéseink általában a megbízhatóságot javítják, nem a teljesítményt, nem aggódom. Elég motort kaptam ahhoz, hogy az idény hátralévő részében spórolnom se kelljen, padlóig nyomhassam a gázt” – mondta Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik