Magyar Nagydíj: különleges versenyruhát bocsát licitre az F1 magyar főorvosa

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 11:46
Max Verstappen sisakjára is lehet licitálni (Fotó: Getty Images)
Saját maga által viselt és a címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája által is aláírt versenyruhát, valamint sisakot és kesztyűt bocsát licitre Hetzman T. László, a Formula–1-es autós gyorsasági vb-sorozat állandó magyar főorvosa.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) orvosi delegáltja a július 21-én sorra kerülő 39. Magyar Nagydíj apropóján, az SOS Gyermekfalvak által bocsátja árverésre a különleges relikviákat, melyeket a tavalyi idény során használt, így azok az összes F1-es versenyhelyszínt megjárták.

Az SOS Gyermekfalvak hétfői közleménye szerint Max Verstappen a magyar főorvos személyes felkérésére dedikálta a ruhát, a sisakot, valamint a kesztyűt.

„Amikor tehettem, korábban is támogattam a rászoruló gyermekeket, s mivel néhány hónapja magam is édesapa vagyok, még inkább érzem ennek a fontosságát. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a licit az FIA támogatásával megvalósulhat és bízom abban, hogy az SOS Gyermekfalvak révén sok gyermeknek tudunk ezzel segíteni” – nyilatkozta Hetzman T. László.

A felszerelésre már lehet licitálni a https://www.sos.hu/forma1/ webcímen.

A 39. Formula–1-es Magyar Nagydíjat a július 19–21-i hétvégén rendezik a Hungaroringen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik