F1: Alonso nyomást helyezne Verstappenre, és győzne Kanadában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 16:04
null
Alonso megnehezítené Verstappen életét (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a dobogó felső fokát célozta meg a Kanadai Nagydíj 20 órakor kezdődő versenyén, és bízik benne, hogy nyomást tud helyezni az élről induló Max Verstappenre.

 

 

Az Aston Martin jelentős fejlesztési csomaggal érkezett meg Kanadába, ám a változékony időjárás, valamint a technikai gondok miatt szinte teljes egészében piros zászlós jelzés alatt lezajló első szabadedzés okán a csapat egyelőre nem igazán tudta feltérképezni az újításokat. Az időmérőn a harmadik helyet megszerző, de a 20 órakor rajtoló versenyen Nico Hülkenberg büntetése révén a második pozícióból induló Fernando Alonso azonban annak ellenére is elégedett a változtatásokkal, hogy egyelőre nem tudják kihozni belőlük a maximumot.

52. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.728
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:13.718
JÚNIUS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.106
Időmérő: 1. Verstappen 1:25.858
JÚNIUS 18., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 305.27 km) rajtja: 20.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9., 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone
Július 23., 15.00Magyar Nagydíj, Mogyoród

A kétszeres világbajnoka győzelmet tűzte ki célul maga előtt, és bízik benne, hogy elkezdhet nyomást helyezni Max Verstappenre. „A dobogó felső foka a cél. Bízom benne, hogy érzi majd a nyomást Max. Hogyan lenne lehetséges ez? Ha két másodpercre lennénk tőle, nem húszra. Minden futamon húsz-harminc szekundumos előnnyel nyer, de remélhetőleg ennél közelebb leszünk, és ki tudunk kényszeríteni egy hibát, vagy esetleg elrontják a bokszkiállást. A Red Bull sem csinálhat mindent tökéletesen, talán a mai lesz az a nap."

Verstappen már a montreali hétvége előtt kijelentette, hogy örülne Alonso győzelmének abban az esetben, ha a Red Bullnak nem jön ki a lépés, és dicsérettel is illette a riválisát. A spanyol pilóta sem feledkezett el kiemelni a vetélytárs, illetve a csapata remek teljesítményét, és elmondta, nagyszerű kihívást jelent számára a holland.

„Kimagasló, amit a Red Bull tesz. Jobbá kell válnunk, és tanulnunk kell tőlük. Minden területen az etalonnak számítanak, a kerékcseréik, a rajtjaik, a gumimelegítésük, a gumikopásuk. Nincs gyenge pontjuk, és Max kiemelkedően vezet az idén. Nagyon kemény ellenfél, de nagyszerű kihívást jelent" – zárta a gondolatait.

Ha Alonso szelné át elsőként a célvonalat Montrealban, akkor egyrészről véget vetne a Red Bull tavalyi Abu-dzabi Nagydíj óta tartó sikersorozatának, másrészről meghiúsítaná a csapatot fennállása 100. győzelmének megszerzésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik