Hamilton: Hihetetlen érzés, nem hittem volna, hogy nyerhetek

Vágólapra másolva!
2009.07.26. 18:10
Mindhárom dobogós versenyző elégedetten nyilatkozott a Formula–1-es világbajnokság Magyar Nagydíja után. Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is idei legjobb eredményét érte el a Hungaroringen, míg Mark Webber közelebb került a világbajnoki pontversenyben előtte álló pilótákhoz. A verseny után a Renault csapatát súlyosan megbüntették, amelynek következtében Fernando Alonso és Nelsinho Piquet nem vehet részt a következő nagydíjon.
Hamilton (középen) hosszú idő után pezsgőzhetett ismét futamgyőztesként
Fotó: Reuters
Hamilton (középen) hosszú idő után pezsgőzhetett ismét futamgyőztesként
Hamilton (középen) hosszú idő után pezsgőzhetett ismét futamgyőztesként
Fotó: Reuters
Hamilton (középen) hosszú idő után pezsgőzhetett ismét futamgyőztesként

Az idei tizedik versenyig kellett rá várni, hogy a világbajnoki címvédő futamot tudjon nyerni, így érthető, hogy Lewis Hamilton nem nagyon bírt magával győzelme után.

„Hihetetlen érzés! Hosszú ideje csak szenvedtem én is és a csapat is, de ahogy korábban is mondtam, nagyon büszke vagyok a srácokra. Amikor bemegyek a gyárba, mindig látom, hogy milyen keményen dolgoznak – dicsérte a szerelőket Hamilton. – Nem számítottunk rá, hogy nyerhetünk ezen a hétvégén. Nem úgy tűnt, hogy elég gyorsak lehetünk hozzá, de az autó fantasztikus volt!”

A McLaren pilótájához hasonlóan Kimi Räikkönennek sem volt eddig a 2009-es szezonban sok sikerélménye, így a Hungaroringen szerzett második helye mindenképpen nagy előrelépés számára – főleg a Massával történt borzalmak után.

„Nagyon jól sikerült a rajt, ami rengeteget segített. Tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk a dobogóra, ha sikerül előrelépnem néhány helyet az első métereken – magyarázta a hetedik helyről induló finn. – Próbáltam Lewist is utolérni, de túl gyors volt.”

A verseny előtt nem biztos, hogy Mark Webber kiegyezett volna a harmadik hellyel, ám Sebastian Vettel kiesésével és a Brawnok rossz teljesítményével igen értékesnek számítanak a most szerzett pontjai.

„Összességében elégedettek lehetünk, továbbra is az élmezőnyhöz tartozunk. Talán több esélyem lett volna megelőzni Kimit, ha kicsit másképp alakítjuk a boxstratégiánkat, és más gumit választok” – mondta az ausztrál, aki csapattársát, Vettelt megelőzve feljött a második helyre a világbajnoki pontversenyben.

Ross Brawn a verseny után elmondta, hogy Jenson Button a futam alatt többször panaszkodott a gumikra, és szerinte ezt a problémát kell legelőször megoldaniuk, hogy újra olyan versenyképesek lehessenek, mint az idény elején.

NEM INDULHAT A RENAULT AZ EURÓPA NAGYDÍJON

A versenyzők veszélyeztetése miatt nem indulhatnak el a Renault pilótái a Formula–1-es világbajnokság soron következő, Európa Nagydíján, Valenciában. A versenybírók a Magyar Nagydíj futama után visszahallgatták a Fernando Alonso és csapata között lezajlott rádióbeszélgetést, amelyből kiderült, hogy a spanyol pilóta defektre gyanakodott, de a Renault-nál erre nem reagáltak, ezzel komolyan veszélyeztették a többi pilótát is. A Renault valószínűleg fellebbez majd a döntés ellen.



A futamról szóló cikkünket itt olvashatják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik