Felipe Massa és az új autó volt a gyorsabb

Vágólapra másolva!
2007.01.25. 21:10
A Formula-1-es sorozat meghatározó csapatai már túljutottak a 2007-es versenyévad autónak hivatalos bemutatóján, így már a teszteléseké a főszerep. A Ferrari az olaszországi Vallelungában készül a szezonra, a mai edzésen Felipe Massa 3,5 másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Kimi Räikönnennél.
Massa 3,5 másodpercet vert Räikönnenre
Massa 3,5 másodpercet vert Räikönnenre
Massa 3,5 másodpercet vert Räikönnenre
Massa 3,5 másodpercet vert Räikönnenre

A tavalyi szezonban vb-bronzérmet szerző, 26 éves brazil pilóta 31 kört tett meg a pályán. Massa, aki már tavaly is a Ferrari-csapat tagja volt - ellentétben a finn versenyzővel -, 1:18.767-es legjobb köridőt ment.

A 28 éves Räikönnen tavaly még a McLaren-Mercedes csapat tagjaként rótta a köröket, a Ferrarihoz a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonulását követően igazolt.

A finn egyelőre még a 2006-os Ferrarival tesztel és ismerkedik az új körülményekkel: a jelek szerint kevés sikerélményben van része.

Räikkönen tavaly az ötödik helyen zárta a versenyévadot, amely számára kimondottan csalódást jelentett. A csapatváltástól minden bizonnyal azt is várta, hogy az új közeg majd feldobja és így - ellentétben 2006-tal - érdemben bele tud szólni a világbajnoki címért folytatott küzdelembe.

A teszteredményekből viszont azt a következtetést lehet levonni, hogy a 2007-es Ferrari és a tavalyi autó között igen nagy a különbség.

A két pilóta alapképességeit ismerve nehezen hihető, hogy Massa 3,5 másodperccel többet tudna egy teljesen azonos technikai hátterű autóval.

A másik magyarázat ennél valamivel prózaibb: a két autó között mégsincs ekkora különbség, ellenben a finn egész egyszerűen még nem találta meg a közös hangot a csapattal.

A szerelőkkel és a technikai személyzettel, amelynek eredményeként valóban kijöhet ugyanaz, mintha két más kaliberű autóban ülnének.

A vallelungai tesz péntekig tart, de az igazsághoz csak akkor jutunk közelebb valamelyest, ha Räikönnen is beülhet a 2007-es Ferrariba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik