B. A.
2023.05.29 21:40 Frissítve: 2023.05.29 22:50

El: Egymást követő két európai döntő csak a nagy kluboknak adatik meg – Mourinho

A szerda esti, Budapesten rendezendő El-döntő előtt az AS Roma edzője, José Mourinho a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, szeretne örömet szerezni a Roma szurkolóinak és a városnak. A portugál tréner megemlítette, hogy egymást követő évben két európai kupadöntő a nagy klubok kiváltsága, továbbá megjegyezte: ősz haja ellenére még sokáig láthatjuk edzőként dolgozni.

Mourinho még sokáig tervez dolgozni (Fotó: Getty Images)

„A Roma az összetartozás érzését jelenti, nem a személyes győzelmeimre gondolok, hanem arra, hogy a Giallorossi szurkolóit boldoggá tegyem. Róma a futball városa, a futballból él és a klub az összetartozás érzéséről szól és arról,  hogy részesei vagyunk valaminek” – nyilatkozta José Mourinho a Sevilla elleni budapesti El-döntő előtt.

 
El-döntő: ajtók záródnak – Mourinho nem ismer tréfát
  El: Daniele De Rossi lánya ballagása miatt nem utazik Budapestre
  El-döntő: a Puskás Arénába készülő Roma Puskás Ferencre emlékezik
Megvan, ki vezeti a budapesti döntőt 
  Már nem lehet jegyet vásárolni a budapesti döntőre

A portugál szakember – aki eddig mind az öt európai döntőjét megnyerte – beszélt a jövőjéről is. „Az emberek valószínűleg idősebbnek gondolnak, mint amilyen valójában vagyok, mert már régóta a futballközeg része vagyok és a fehér hajam miatt is, de nem vagyok olyan öreg, hogy bezáruljon a kör. Még sokáig látnak engem.”

Mourinho hangsúlyozta, hogy ez nem róla és a rekordjairól szól, hanem a szurkolóknak szeretne örömet szerezni. „Nem gondolok arra, mit nyertem pályafutásom során, ami elmúlt, az elmúlt, a filozófiám és a titkom az, hogy a jövőbe nézzek. Ez a döntő számomra egy új döntő. Már nem arra gondolok, hogy mit nyerhetek, a pályafutásom ezen szakaszában arra gondolok, hogy milyen ajándékot adhatok a Roma szurkolóinak” –mondta a 60 éves portugál edző.

Végezetül a Roma trénere az olasz fővárosi klub nagyságáról ejtett néhány szót. „Nem hiszem, hogy vannak titkok, a futballban is, mint minden másban, az emberi kapcsolatok számítanak leginkább. A játékosaimnak is azt mondtam, hogy mindig mindent bele kell adni. Ezért tisztelnek minket a Roma-szurkolók, és ezért van bennünk nagy empátia. Minden nap keményen dolgozunk azért, hogy a Roma történelmét építsük, egymást követő két európai döntő csak a nagy múltú, nagy kluboknak adatik meg, és sokszor nekik sem sikerül. Számunkra nagy érték, hogy ez összejött.”

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
Szerda, 21.00:
Sevilla (spanyol)–AS Roma (olasz)
Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

2023.09.22 18:06:07

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az orosz Sztanyiszlav Csercseszov ritkán kapta fel a vizet...

2023.09.21 19:54:17

Európa-liga nemzetisport.hu

Az egész meccsen nagy fölényben játszottak a londoniak, de keményen meg kellett küzdeniük a győzelemért.

2023.09.21 08:32:12

Európa-liga nemzetisport.hu

Bár a Csukaricski szerzett vezetést, már az első félidő hajrájában fordított az FTC.

2023.09.21 15:11:09

Európa-liga nemzetisport.hu

Darwin Núnez, Luis Díaz és Mohamed Szalah is góllal vette ki a részét a sikerből.