Ekl: Kerkez ismét gólpasszt adott, simán nyert az Alkmaar

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 22:50
null
A magyar válogatott Szalai Ádám csereként lépett pályára Szófiában a Baselben (Fotó: Dömötör Csaba)
Öngóllal győzte le hazai pályán a bolgár CSZKA Szófia a Szalai Ádámot is foglalkoztató svájci Baselt az Európa-konferencialiga playoffkörének első mérkőzésén. A magyar válogatott támadó a 80. percben állt be csereként. A holland AZ Alkmaarnál kezdőként kapott lehetőséget a fiatal magyar balhátvéd, Kerkez Milos, aki gólpasszal járult hozzá csapata 4–0-s sikeréhez a portugál Gil Vicente ellen.

 

A Kisvárdát búcsúztató Molde otthon kapott ki 1–0-ra az osztrák Wolfsberger AC-tól, míg a francia bajnokság legutóbbi ötödik helyezettje, a kupadöntős OGC Nice meglepetésre ugyanilyen különbséggel szenvedett vereséget az izraeli Maccabi Tel-Aviv vendégeként.

Maribor (szlovén)–CFR (romániai) 0–0
Már harmadszor kezdett ebben az idényben idegenben gól nélküli döntetlennel egy párharcot a CFR. A kolozsvári csapat ezúttal a Maribor otthonában végzett 0–0-ra. A román bajnok ugyan jóval többet birtokolta a labdát, de helyzeteket nem tudott kialakítani a zártan védekező szlovénokkal szemben. Jefte Betancor ugyan mindenhonnan rálőtte a labdát, de kaput egyszer sem talált, a Maribor viszont Marko Bozic révén mindkét félidőben eleresztett egy-egy kemény lövést a jobb alsóra, de Simone Scuffet mindkétszer nagyot védett. A legnagyobb kolozsvári helyzetet a hazai kapus, Menno Bergsen hozta össze, aki elnézett egy beadást, de Emmanuel is későn ébredt az üres kapu előtt.
Boros Miklós

A belga Anderlecht ugyancsak idegenben nyert 1–0-ra a svájci Young Boys ellen, a lett RFS pedig kihagyott büntetője után kétgólos hátrányból állt fel, és a hosszabbításban 2–2-es döntetlenre mentette az északír Linfield elleni összecsapást.

A román Universitatea Craiova nem bírt az izraeli Hapoel Beer-Sevával, ahogy a török Basaksehir is 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a belga Antwerppel.

Az osztrák Rapid Wien csupán 1–1-et játszott a liechtensteini Vaduz vendégeként, míg a szlovák Slovan Bratislava nem tudta kihúzni emberhátrányban a bosnyák Zrinjski Mostar vendégeként, a hazaiak 1–0-ra nyertek a hajrában szerzett góllal.

Az előző körben a szlovákiai Dunaszerdahelyt kiejtő román FCSB otthon szenvedett 2–1-es vereséget a norvég Viking Stavangertől, míg a lengyel Lech Poznan hazai környezetben 2–0-ra megverte a luxemburgi Dudelange-t.

Az angol West Ham United hazai környezetben a nyáron a Sassuolótól megszerzett Gianluca Scamacca góljával szerzett vezetést a dán Viborg ellen, majd Jarrod Bowen góljára a skandinávok még válaszoltak, de Michail Antonio találatára már nem tudtak.

A spanyol Villarreal ugyan korán hátrányba került a horvát Hajduk Splittel szemben, de még a félidő előtt 4–1-re fordított, majd 4–2-re nyert. A horvát csapatban a 70. percben csereként pályára lépett Lovrencsics Gergő, és a végjátékban kapott egy sárga lapot.

A holland AZ Alkmaarban kezdőként kapott lehetőséget Kerkez Milos a portugál Gil Vicente ellen. A fiatal magyar élt is az eséllyel, hiszen a 24. percben Dani de Wit az ő passzát váltotta gólra, majd a magyar balhátvéd még sárga lappal vétette észre magát az Alkmaar 4–0-s győzelme alkalmával, aztán a 72. percben lecserélték.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS

Raków Czestochowa (lengyel)–Slavia Praha (cseh) 2–1
CSZKA Szófia (bolgár)–Basel (svájci) 1–0
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Nice (francia) 1–0
Molde (norvég)–Wolfsberg (osztrák) 0–1
RFS (lett)–Linfield (északír) 2–2
Slovácko (cseh)–AIK (svéd) 3–0
Young Boys (svájci)–Anderlecht (belga) 0–1
Universitatea Craiova (román)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 1–1
Istanbul Basaksehir (török)–Royal Antwerp (belga) 1–1
FC Vaduz (liechtensteini)–Rapid Wien (osztrák) 1–1
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–0
Maribor (szlovén)–CFR (romániai) 0–0
1. FC Köln (német)–Mol Fehérvár FC 1–2
FCSB (román)–Viking (norvég) 1–2
Lech Poznan (lengyel)–Dudelange (luxemburgi) 2–0
Villarreal (spanyol)–Hajduk Split (horvát) 4–2
West Ham United (angol)–Viborg (dán) 3–1
AZ Alkmaar (holland)–Gil Vicente (portugál) 4–0
Fiorentina (olasz)–Twente (holland) 2–1
Partizan Beograd (szerb)–Hamrun Spartans (máltai) 4–1
Skupi (északmacedón)–Ballkani (koszovói) 1–2

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Djurgarden (svéd)–APOEL Nicosia (ciprusi) 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik