BORSOS LÁSZLÓ (Riga) 2021.07.21 18:11 Frissítve: 2021.07.21 20:15

Ekl: a lett ellenfél vezetőedzője a Partizan Beogradhoz hasonlította a Puskás Akadémiát

Az FK RFS labdarúgócsapatának vezetőedzője, Viktors Morozs a sajtótájékoztatóján elmondta, erős, lendületes gárdának tartja a Puskás Akadémiát, amely hasonló játékerőt képvisel a Partizan Beogradhoz.

Viktors Morozs nehéz meccsre számít (Fotó: fkrfs.lv)

 

A csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzés előtti napon megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját Viktors Morozs, az RFS vezetőedzője. Noha nem övezte jelentős érdeklődés az eseményt, a 40 éves szakember készségesen válaszolt a megjelent médiumok, köztük a Nemzeti Sport képviselőinek kérdéseire.

 
Hornyák: Kevés tapasztalatunk van a nemzetközi színtéren, de az elvárás óriási

„Alaposan felkészültünk, hiszen a klub összes játékosának, edzőjének, alkalmazottjának sokat jelent a nemzetközi kupaszereplés – mondta a lettországi mérkőzésnek helyet adó Slokas Stadion sajtótermében Viktors Morozs. – Az, hogy megmérethetünk ebben a sorozatban, egyfajta bónusz számunkra. Labdarúgóimat elnézve bizton állíthatom, sikeréhes társaság várja a csütörtöki találkozót. Kielemeztük a Puskás Akadémiát, tudjuk, mik az erősségei, milyen futballt játszik, s meg kell mondjam, erős, veszélyes ellenfél vár ránk, amely minőségi futballistákból áll. Nincs mese, a legjobbunkat kell nyújtsuk a továbbjutáshoz. Azt nem árulhatom el, pontosan milyen játékot várok a csapatomtól, azt viszont elmondhatom, hogy ötven százalék esélyt adok a továbbjutásunkra. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból – annak mikéntje nem fontos, a lényeg, hogy gólokat szerezzünk.”

A rigaiak trénerénél rákérdeztünk, milyennek tartja a magyar riválist, és szerinte ki(k)re kell leginkább odafigyelnie a labdarúgóinak.

„Lendületes együttes, amely villámgyorsan képes felépíteni a támadásait. A Turku ellen láthattuk, temérdek helyzetet alakított ki, míg az ellenfelének nem hagyott lehetőséget helyzetek teremtésére, vagyis a védekezése is jó. Minden támadójátékosa veszélyesnek tűnik, az új horvát középcsatárára, Jakov Puljicra is oda kell figyelnünk. A pálya középső területén is kiváló futballistái vannak, akik remekül járatják a labdát. Fegyelmezetten kell játszanunk, de ennek nem lesz akadálya, készen állunk a csatára!”

Az RFS az előző idényben az Európa-ligában indult, az első selejtezőkörben a szerb Partizan Beograd búcsúztatta, 1–0-ra legyőzte. A helyi sajtó egyetlen képviselője megkérdezte a lett szakembertől, össze lehet-e hasonlítani a belgrádi csapatot a felcsútival.

„Két teljesen különböző stílust képviselő együttes a szerb és a magyar. A Partizan sokkal jobban épített az egyéni képességekre, míg a Puskás Akadémia a szervezettségre. Ugyanakkor meg kell hagyni, nem sok választja őket el egymástól, hasonló játékerőt képviselnek.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

18.00: FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia, Jurmala (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.08.05 20:37:04

Ekl/El NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az első félidőben okosan játszottak a lila-fehérek, a vezetést is megszerezték, de a védelmi hibák vereséget szültek.

2021.08.05 18:23:04

Ekl/El POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Már az első félidőben négy találat született, az Eszék azonban nem örülhet, hiszen nehéz helyzetbe került.

2021.07.29 18:15:29

Ekl/El BACSKAI JÁNOS

A lengyelországi döntetlen után az Osijek a magyar középpályás szép találatával legyőzte a Pogon Szczecint.

2021.07.29 19:12:19

Ekl/El DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Nem sikerült ledolgoznia a hátrányát a Dunaszerdahelynek a Partizan ellen.

2021.07.29 19:31:19

Ekl/El BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Rigas FS végig kézben tartotta a meccset, és kíméletlenül kihasználta a lehetőségeit.