BORSOS LÁSZLÓ (Riga) 2021.07.21 18:11 Frissítve: 2021.07.21 20:15

Ekl: a lett ellenfél vezetőedzője a Partizan Beogradhoz hasonlította a Puskás Akadémiát

Az FK RFS labdarúgócsapatának vezetőedzője, Viktors Morozs a sajtótájékoztatóján elmondta, erős, lendületes gárdának tartja a Puskás Akadémiát, amely hasonló játékerőt képvisel a Partizan Beogradhoz.

Viktors Morozs nehéz meccsre számít (Fotó: fkrfs.lv)

 

A csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzés előtti napon megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját Viktors Morozs, az RFS vezetőedzője. Noha nem övezte jelentős érdeklődés az eseményt, a 40 éves szakember készségesen válaszolt a megjelent médiumok, köztük a Nemzeti Sport képviselőinek kérdéseire.

 
Hornyák: Kevés tapasztalatunk van a nemzetközi színtéren, de az elvárás óriási

„Alaposan felkészültünk, hiszen a klub összes játékosának, edzőjének, alkalmazottjának sokat jelent a nemzetközi kupaszereplés – mondta a lettországi mérkőzésnek helyet adó Slokas Stadion sajtótermében Viktors Morozs. – Az, hogy megmérethetünk ebben a sorozatban, egyfajta bónusz számunkra. Labdarúgóimat elnézve bizton állíthatom, sikeréhes társaság várja a csütörtöki találkozót. Kielemeztük a Puskás Akadémiát, tudjuk, mik az erősségei, milyen futballt játszik, s meg kell mondjam, erős, veszélyes ellenfél vár ránk, amely minőségi futballistákból áll. Nincs mese, a legjobbunkat kell nyújtsuk a továbbjutáshoz. Azt nem árulhatom el, pontosan milyen játékot várok a csapatomtól, azt viszont elmondhatom, hogy ötven százalék esélyt adok a továbbjutásunkra. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból – annak mikéntje nem fontos, a lényeg, hogy gólokat szerezzünk.”

A rigaiak trénerénél rákérdeztünk, milyennek tartja a magyar riválist, és szerinte ki(k)re kell leginkább odafigyelnie a labdarúgóinak.

„Lendületes együttes, amely villámgyorsan képes felépíteni a támadásait. A Turku ellen láthattuk, temérdek helyzetet alakított ki, míg az ellenfelének nem hagyott lehetőséget helyzetek teremtésére, vagyis a védekezése is jó. Minden támadójátékosa veszélyesnek tűnik, az új horvát középcsatárára, Jakov Puljicra is oda kell figyelnünk. A pálya középső területén is kiváló futballistái vannak, akik remekül járatják a labdát. Fegyelmezetten kell játszanunk, de ennek nem lesz akadálya, készen állunk a csatára!”

Az RFS az előző idényben az Európa-ligában indult, az első selejtezőkörben a szerb Partizan Beograd búcsúztatta, 1–0-ra legyőzte. A helyi sajtó egyetlen képviselője megkérdezte a lett szakembertől, össze lehet-e hasonlítani a belgrádi csapatot a felcsútival.

„Két teljesen különböző stílust képviselő együttes a szerb és a magyar. A Partizan sokkal jobban épített az egyéni képességekre, míg a Puskás Akadémia a szervezettségre. Ugyanakkor meg kell hagyni, nem sok választja őket el egymástól, hasonló játékerőt képviselnek.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

18.00: FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia, Jurmala (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.07.22 19:24:08

Ekl/El CSELŐTEI MÁRK (összefoglaló), HERCZEG ZSOLT (percről percre)

Holender Filip csereként állt be, Schäfer András viszont végigjátszotta a mérkőzést.

2021.07.22 20:45:03

Ekl/El H. Á.

Kleinheisler László is helyet kapott az eszékiek kezdőcsapatában, 57 perc jutott neki.

2021.07.22 18:47:33

Ekl/El SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

A lila-fehérek találataira a hajrában bombagóllal válaszolt a Vaduz, így nyílt maradt a párharc.

2021.07.21 15:33:26

Ekl/El BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT, DUDUCZ TIBOR (percről percre)

A szentgyörgyiek az utolsó percekben emberhátrányban játszottak, de így sem kaptak ki.

2021.07.22 17:15:33

Ekl/El BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Hornyák Zsolt csapata háromgólos hátrányban kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a második félidőt.