DUDUCZ TIBOR (Linz) 2020.09.23 19:28 Frissítve: 2020.09.23 19:48

DAC: Nincs mit veszítenünk, mi csak nyerhetünk – Storck

Megtartotta az Európa-liga 3. selejtezőkörében az osztrák LASK elleni csütörtöki mérkőzése előtti sajtótájékoztatóját a DAC.

A DAC felkészült az újabb kihívásra

„Örülünk, hogy eddig eljutottunk. Szeretnénk tovább álmodni az álmunkat, reméljük, ez nem ér véget Linzben. Fiatal csapatunk van, ebben az idényben sikeresek vagyunk otthon és a nemzetközi porondon is. Erre szeretnénk építeni, így lehet esélyünk a továbbjutásra. A LASK erős ellenfél – kezdte Bernd Storck, a DAC mestere, majd az egyetlen jelen lévő médium, a Nemzeti Sport kérdésre az érzéséiről beszélt. – Nagyon boldogok vagyunk. Elmondtam a játékosoknak, hogy élvezzék ki ezt a hangulatot, megérdemlik, hogy itt legyenek. Nincs mit veszítenünk, mi csak nyerhetünk. Vannak céljaink és terveink, amiért mindent meg fogunk tenni. Lehetőségünk van magasabb szintre lépni, a futballban bármi megtörténhet.”

A német mester elárulta azt is, hogy már a fejében van a csütörtöki kezdőcsapat. „Majd meglátják, hogyan lépünk pályára” – zárta le mosolyogva.

Ezután a sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt vette át a szót.

„Az idény egyik legfontosabb és legnehezebb meccse lesz. Tapasztalt csapattal játszunk, amely továbbjutott az El-csoportkörből. Nem ‚feltett kézzel” jöttünk, vannak céljaink, és ezeket el szeretnénk érni. Ismerjük az ellenfél erős és a gyenge oldalát. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Élvezzük a lehetőséget – mondta a magyar játékos, aki aztán lapunk kérdésére a csapaton belüli hangulatról beszélt. – Nem tudok mást mondani, a hangulat tökéletes. Folyamatosan nyerjük a meccseket, jó sorozatunk van, nagy lépés lenne, ha továbbjutnánk, hatalmas eredmény lenne, ha a DAC a Sportinggal vagy az Aberdeennel játszhatna playoffmérkőzést.”

„Mi lesz a továbbjutás kulcsa? A legfontosabb, hogy amit elterveztünk, meg is tudjuk valósítani. Nemcsak a második félidőben, hanem az egész meccsen. Tudjuk, hogy erős csapat ellen játszunk, apróságok dönthetnek. Mindenkinek élvezni kell a játékot, száz százalékot kell beleadni. Mindent megtettünk, hogy ide eljussunk, számunkra ez jutalom” – zárta le Kalmár Zsolt.

Zivatar miatt csúszott a szerdai edzés

Amikor a DAC játékosai megjelentek az öltözőfolyosón, óriási zápor zúdult a linzi pályára, emiatt Storck tanítványai ötperces késéssel kezdték el a hivatalos edzést.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

NEM BAJNOKI ÁG

20.30: LASK (osztrák)–DAC (Dunaszerdahely, szlovákiai) – élőben az NSO-n!

2020.12.10 11:54:17

Európa-liga H. D.

Az AZ Alkmaar nem élt a lehetőséggel, 2–1-re kikapott a HNK Rijekától, így kiesett.

2020.12.10 09:38:47

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kolozsvári csapat a 90. percben még továbbjutásra állt, aztán ami történt, egy darabka futballtörténelem.

2020.12.03 15:44:40

Európa-liga K. T. I.

Az olaszok öröméhez az is kellett, hogy a Lille a második félidőben szintén fordítson és nyerjen a Sparta Praha ellen.

2020.11.26 16:58:42

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Az AS Roma negyedszer győzte le a CFR-t, s a két csapat legutóbbi öt meccsén veretlen. A Young Boys a CSZKA Szófiát verte idegenben.

2020.11.26 18:37:04

Európa-liga K. T. I.

Hiába vezetettek az olaszok, a 65. percben egyenlített a Lille, ezt követően pedig egyik csapat sem akart igazán nyerni...