Ekl: a Sepsinél tudják, hogy nem a pénz játszik

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 10:55
null
A Sepsi OSK klubigazgatója, Hadnagy Attila abban bízik, sikerül meglepniük az erősebbnek mondott ellenfelet (Fotó: Sepsi OSK)
A Sepsi OSK is elkezdi a nemzetközi kupaszereplését, mégpedig Szófiában, a CSZKA lesz az ellenfél.

 

A klubcsődökön, tulajdonosváltásokon és többszörös újraalapításokon alaposan megedződött kelet-európai szurkolóknak is nehezen kibogozható helyzet jött össze Szófiában, ahol idén már mindkét CSZKA eljutott a nemzetközi kupaszereplésig – és mindkettő Romániából kapott ellenfelet a Konferencialiga második selejtezőkörében. Szerdán a szurkolók által alapított CSZKA 1948 játszott a bukaresti katonaklub, a Steaua örökségére egyre sikertelenebbül hajtó FCSB-vel, csütörtökön pedig a 2015 óta a Liteksz Lovecs klublicencével életben tartott PFK CSZKA fogadja a Sepsi OSK-t.

A harmadik európai kupaszereplését a Bolgár Hadsereg (Balgarszka Armija) Stadionban megkezdő Sepsi szerdán a Brassó melletti vidombáki reptérről indult el a bolgár fővárosba, bár például Hadnagy Attila klubigazgató inkább az autózást választotta.

Az alig 550 kilométeres távolság a székely szurkolóknak is jól jött, várhatóan százötvenen biztatják majd a vendégszektorból a szentgyörgyieket. Szükség is lesz erre, mert a bár a két keret értéke között nincs számottevő különbség (21 millió eurót ér a CSZKA, 15-öt a Sepsi), az igazolásokra költött összegek között már kelet-európai szinten hatalmas a különbség. A szentgyörgyiek ugyanis egyik játékosukért sem fizettek átigazolási díjat, miközben a szófiai klub több mint hárommillióért szerződtetett új játékosokat: a francia Matthias Phaëton (Grenoble) 1.8 millióba, a kolumbiai Brayan Córdoba (América de Cali) 1.18 millióba került.

„Nem a pénz játszik” – mondta erre Hadnagy Attila, de tény, hogy a Sepsi jóval erősebb ellenfelet kapott kezdésnek, mint az előző két idényben, amikor a szlovák Spartak Trnava, majd a szlovén Olimpija Ljubljana került az útjába.

„Nagy múltú, erős csapattal játszunk, nagyon nagy költségvetéssel, rengeteg szurkolója is van, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – nyilatkozta az elutazás előtt Liviu Ciobotariu, a Sepsi edzője, aki nem számíthat a hétvégi bajnoki mérkőzésen megsérült argentin középpályásra, Jonathan Rodríguezre.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR     
19.00:
CSZKA Szófia (bolgár)–Sepsi OSK (romániai)
A visszavágót augusztus 3-án rendezik Sepsiszentgyörgyön

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik