Henry Wingo vágya: továbbjutni az Európa-ligában

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 06:58
null
Henry Wingo (középen) örül a bajnokságban elért eredményeknek, és reméli, hogy nagy meccsek várnak még rá és a Fradira az európai kupaporondon (Fotó: Török Attila)
Henry Wingo, a Fradi amerikai védője csütörtökön a televízióban nézi a Manchester United–Barcelona csatát, de nem e párharc győztesét szeretné ellenfélnek kapni az El-nyolcaddöntőben.

 

Nem rossz a választék. A Ferencvárosra az Európa-liga nyolcaddöntőjében olyan ellenfelek várhatnak, mint a Barcelona, a Manchester United, az Ajax, az AS Roma, a Sevilla vagy éppen a két korábbi ferencvárosit – Olekszandr Zubkovot és Ivan Petrjakot – is alkalmazó ukrán Sahtar Doneck, esetleg a télen a magyar bajnoktól szerződtetett Aissa Laidounival felálló Union Berlin.

Kristoffer Zachariassen legszívesebben a manchesteriekkel találkozna, ha lehetne, Adnan Kovacevic az Union Berlint választaná, Henry Wingónak azonban más kívánsága van.

„Nekem csak annyi a vágyam, hogy a párharcból mi jussunk tovább  – mondta az FTC 27 esztendős amerikai védője. –   Ezen a szinten már nincsenek könnyű ellenfelek, igazából mindegy, kit sorsolnak mellénk. A rájátszás első körében a Barcelona és a Manchester United párharcát néztem televízióban, jó kis mérkőzés volt. A visszavágót is megnézem, de ez nem azt jelenti, hogy valamelyiket szeretném ellenfélként. Aissa Laidouni miatt az Union Berlin elleni ütközet különleges lenne, nélküle nem biztos, hogy eljutottunk volna idáig.”

A 2023-ban eddig lejátszott hat bajnoki alapján Henry Wingo úgy érzi, jó a formája, ám azzal is tisztában van, a csapat és ő is futballozhatott volna időnként jobban.

„Az erőnlétemmel nincs gond, a felkészülés nagyszerűen sikerült. Összességében a formámra sem panaszkodhatok, persze mindig lehetne jobban, pontosabban futballozni. Jó ugyanakkor, hogy a hat meccsen mindössze négy gólt kaptunk, ami azt mutatja, a védekezésünk az őszihez hasonlóan tavasszal is rendben van. Jó lenne mindig kapott gól nélkül megúszni a mérkőzéseket, de ilyen a labdarúgásban nincs.  ”

A hét első napjára szabadnapot kaptak a keret tagjai Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőtől, a légiós a napsütéses időben a Duna-parton sétált, majd odahaza filmeket nézett. Tapasztalatból tudja, mikor van szüksége pihenésre, illetve mikor engedheti el magát kicsit. Amerikai játékosként természetesen szerette volna megnézni a magyar idő szerint múlt héten hétfőre virradóra megrendezett NFL-döntőt, ám az időeltolódás miatt a Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles találkozója magyar idő szerint hajnali fél egykor kezdődött és négy óra után ért véget.

„A Super Bowl nekünk, amerikaiaknak sokat jelent, sajnálom, hogy nem láttam a mérkőzést, az összefoglalók alapján különösen izgalmas csatában győzött a Kansas City. De tudtam, nem maradhatok fent hajnalig, hiszen akkor teljesen elcsúszna a bioritmusom.”

A hétvégi, Kecskemét elleni hazai 1–1-es összecsapáson Henry Wingo kezdett a védelem jobb oldalán, előtte Kisvárdán Botka Endre szerepelt ezen a poszton. Kíváncsiak voltunk, milyen a két futballista kapcsolata, hiszen mégiscsak egymást kell kiszorítaniuk a kezdőcsapatból.

„Ez igaz, ám végtére is ugyanaz a célunk, hogy a Ferencváros mindig győzzön! Botka Endrével jól megértjük egymást, az edzéseken segítjük egymás munkáját, nincs egyéb feladatunk, mint olyan állapotban lenni, hogy bármelyikünknek is szavazzon bizalmat Sztanyiszlav Csercseszov, tökéletes állapotban várjuk a mérkőzést. Így van ez rendjén.”

Van még jegy az El-visszavágóra
Pénteken 13 órakor sorsolják az Európa-liga-nyolcaddöntő   párosítását. Csoportgyőztesként a magyar bajnok Ferencváros idegenben kezdi a párharcot, a március 9-i első mérkőzést követően a visszavágót március 16-án rendezik. A találkozó a Puskás Arénában lesz, a meccsre korlátozott számban még kaphatók jegyek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik