Vívás: három női párbajtőrözőnk a 64 között a nankingi vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 09:47
null
Többek között Büki Lili is a selejtezőben bizonyíthat Nankingban (Fotó: Dömötör Csaba)
Négy magyar utazott el a női párbajtőrözők nankingi világkupa-viadalára, hárman pástra léphetnek szombaton a 64 között.

Kun Anna a világranglista ötödik helyezettjeként léphet pástra a női párbajtőrözők nankingi világkupaversenyén, de majd csak szombaton a 64-es táblán, hiszen a sportág szabályai szerint a világ- és Európa-bajnokságokat leszámítva a rangsor első tizenhat helyezettje felmentést kap a selejtező alól a versenyeken.

Jelenlegi legjobb női párbajtőrözőnkön kívül Nankingba Büki Lili, Nagy Kinga és Wimmer Dorina utazott el – az Amerikában tanuló Muhari Eszter egyetemi elfoglaltságai miatt a budapesti Grand Prix-viadal után ezt a vk-versenyt is kénytelen volt kihagyni.

A három magyar a csoportmérkőzéseken hasonló mérleggel zárt, hiszen mindhárman ötször nyertek és egyszer kaptak ki, a tusaránya ezúttal Büki Lilinek volt a legjobb, őt e tekintetben Nagy Kinga követte, de Wimmer Dorina is csak alig maradt el tőlük.

Ez az elmaradás viszont azt eredményezte, hogy míg Büki és Nagy a csoportasszók után a legjobb 16-ban zárt, s így további asszók megvívása nélkül feljutott a főtáblára, Wimmer a 17. lett, vagyis rá várt még az egyenes kieséses szakasz Nankingban – a selejtezős tábla első kiemeltjeként egyetlen asszó: azt elveszítette, így szombaton három magyar köthet be a 64 között Kínában.

VILÁGKUPAVERSENY, NANKING
Párbajtőr. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna (kiemelt), Büki Lili 5 győzelem/1 vereség, Nagy Kinga 5/1, Wimmer Dorina 5/1. A 64 közé jutásért: Bezhura (grúz)–Wimmer 15:13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik