Vívás: ezüstérmes a férfi kardcsapat a varsói vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.02.12. 17:14
null
Soha rosszabb eredményt! (Fotó: Németh András Péter/Szabad Föld)
Három asszóját megnyerte, az utolsót viszont elveszítette a férfi kardcsapat: Szilágyi Áronék ezüstérmet szereztek a varsói világkupa-viadalon.

A negyeddöntőben kicsit megijedtünk, aztán szerencsére helyre állt a világ rendje: legyőzte Egyiptomot a magyar férfi kardcsapat a varsói világkupaversenyen, így biztossá vált, hogy Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás éremért küzdhet Lengyelországban.

Nem sokkal később kiderült, hogy egyenesen az aranyért léphetnek pástra tokiói bronzérmeseink, merthogy az elődöntőben legyőzték a mieink Olaszországot.

Aztán a fináléban meg megint Dél-Korea bizonyult a jobbnak, s emiatt ugyan minden bizonnyal van keserűség a fiúkban, soha rosszabb eredményt!

„Mindig az éremszerzés a célunk, ez Varsóban is sikerült, úgyhogy nem lehetünk elégedetlenek – értékelt Szilágyi Áron a Nemzeti Sportnak. – Ami a finálét illeti, azt mondhatom, nincs új a nap alatt, hiszen ezúttal is Dél-Korea volt a jobb. A vívásuk agresszív és gyors, nagyon megfelel az ötös asszóknak, s legyenek bármilyen összetételben, ezt képesek mindig megcsinálni. Tizenötös asszókban mindez már nem elegendő, ott már képesek vagyunk őket elkapni. A többi vetélytársunk viszont érmet sem szerzett, úgyhogy megerősítettük a helyünket a világranglista második pozíciójában.”

VILÁGKUPAVERSENY, VARSÓ
Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő:
Magyarország–Grúzia 45:35 (Gémesi Cs. +6, Szatmári +2, Szilágyi +2). Negyeddöntő: Magyarország–Egyiptom 45:42 (Gémesi Cs. +2, Szilágyi +1, Szatmári 0). Elődöntő: Magyarország–Olaszország 45:41 (Gémesi Cs. +2, Szatmári +2, Szilágyi 0). Döntő: Dél-Korea–Magyarország 45:37 (Szilágyi +3, Szatmári –3, Gémesi Cs. –8). Végeredmény: 1. Dél-Korea, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), 3. Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik