Nemzetisport.hu 2010.11.22 14:31 Frissítve: 2015.02.20 02:18

Torna: szombaton Kanyó Éva-emlékverseny olimpiai bajnokokkal

A budapesti Tornacsarnokban november 27-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a KSI Tornaszakosztálya és a Kanyó Éva Tornaalapítvány a fiatalon elhunyt tornásznő, Kanyó Éva emlékére kiírt nemzetközi tornaversenyt. Az emlékversenyen a hazai élmezőny mellett olimpiai bajnokok is jelen lesznek, a szervezők 12 ország versenyzőit várják.

Az év legrangosabb hazai tornaversenyére több mint tíz országból – köztük Oroszországból, Ukrajnából, Kanadából, Svájcból, Angliából, Izlandról és Ausztráliából – érkeznek a versenyzők. A magyarok részéről az élmezőny is szerekhez lép, többek közt a vendéglátó klub színeiben a rotterdami vb-n a jövő évi olimpiai kvalifikációs szereplést csapatban megszerző Eb-ötödik Hidvégi Vid, Divéki Luca, Nyers Csaba és Kállai Zoltán.

Kanyó Éva – a népszerű televíziós műsorvezető, Rózsa György felesége – tornászpályafutása a Központi Sportiskolából indult; kiemelkedő eredményeit tekintve többszörös magyar bajnok, Ifjúsági Barátság Verseny- és Amerika Kupa-győztes gerendán, a ’78-as strasbourgi vb csapatversenyének negyedik helyezettje. Eredményei előtt a KSI évről évre az emlékére rendezett viadallal tiszteleg.

Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin a ’64-es tokiói olimpia ezüstérmese. Részvételét visszaigazolta az ukrán Bogdan Makuc, a román Marius Urzica, valamint az orosz Nyikolai Krukov és Jelena Zamolodcsikova; a négy korábbi olimpiai bajnok immár kísérőként, edzői, pontozóbírói feladatokat fog teljesíteni. Az eseményt a magyar sport több kiválósága is megtiszteli jelenlétével, így Egerszegi Krisztina, Gyulay Zsolt, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Csollány Szilveszter és Gergely Gábor.

A VIII. Kanyó Éva-emlékverseny november 27-én délelőtt tízkor az ifjúságiak és a serdülők versenyeivel kezdődik, a felnőtteket délután háromtól szólítják szerekhez.

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR
2021.01.18 10:09:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Berkesi Judit és Hajdú B. István ezúttal Az Év Sportolója Gála díjazottjairól beszélgettek. (x)

2021.01.17 20:59:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha az ember sokat ad nekik, de nem kíván tőlük lehetetlent, s érzik, hogy emberként, szakmai partnerként bánik velük, akkor ők is nagyon normálisan viselkednek.