Teqball: magyar sikerek az Európa Játékok főpróbáján, Krakkóban

Vágólapra másolva!
2022.09.22. 13:53
null
Nagy érdeklődés övezte a krakkói teqball-versenyt
Teqballban magyar sikerekkel zárult a 2023-as Európa Játékok főpróbája, a 100 ezer dollár összdíjazású World Series Kraków. 

 

A Maly Rynek téren, Krakkó történelmi belvárosában négy kontinens képviselői és a világ legjobb játékosai gyűltek össze, hogy szórakoztassák a több ezer kilátogató nézőt. A versenyen 27 országból 145 játékos vett részt.A döntőket az Eurosport élőben közvetítette.

Az esemény fővédnöke, a díjátadásban is szerepet vállaló Jacek Majchrowski, Krakkó főpolgármestere kiemelte, hogy a kilátogató nézők magas száma, az izgalmas labdamenetek, mind bizonyítékai, hogy a város jól döntött, amikor a teqballal kezdett együttműködést. A verseny sikere garanciája a magyar sportág és a lengyel város hosszú távú együttműködésének. A lengyel városvezető kiemelte, bízik benne, hogy a teqball a jövő évi Európa Játékok legnépszerűbb sportága lesz – derül ki a hazai szövetség beszámolójából.

A krakkói versenyen a magyar színeket képviselő versenyzők három számban is győztek – női egyéniben Ács Krisztina, férfi párosban a Bányik Csaba, Katz Balázs duó, vegyes párosban Vasas Lea és Bakó Ádám – de rajtuk kívül is többen éremmel távoztak a lengyel városból.

A 2023. június 21. és július 2. között megrendezésre kerülő Európa Játékokon a teqball-torna kiemelt helyen, Krakkó főterén, a Sukiennice tövében kap helyet.

A következő kiemelt nemzetközi teqball-eseménynek Magyarország ad otthont: szeptember 29. és október 2. között, amelyre a brazil aranylabdás labdarúgó, a teqball nagykövete, Ronaldinho is ellátogat Budapestre. Az eseményre a belépés ingyenes lesz, amelyre az Eventbrite oldalon lehet regisztrálni.

 

TEQBALL, WORLD SERIES KRAKÓW
EREDMÉNYEK

Férfi egyéni:

1. Györgydeák Apor (Románia)
2. Julien Grondin (Franciaország)
3. Adrian Duszak (Lengyelország)


Női egyéni:
1. Ács Krisztina (Magyarország)

2. Rafaella Fontes (Brazília)
3. Nagy Boglárka (Magyarország)

Férfi páros:
1. Bányik Csaba/Katz Balázs (Magyarország)
2. Blázsovics Ádám/Bakó Ádám (Magyarország)

3. Nikola Mitro/Bogdan Marojevic (Szerbia)

Női páros:
1. Natalia Guitler/Rafaella Fontes (Brazília)
2. Janicsek Zsanett/Vasas Lea (Magyarország)

3. Kota Gabriella/Ács Krisztina (Magyarország)


Vegyes páros:
1. Vasas Lea/Bakó Ádám
(Magyarország)
2. Janicsek Zsanett/Bányik Csaba (Magyarország)

3. Amélie Julian/Hugo Rabeux (Franciaország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik