R. P. 2022.05.02 23:22 Frissítve: 2022.05.02 23:30

Sznúker-vb: Csak próbáltam élvezni a játékot – O'Sullivan

Mint arról beszámoltunk, a sznúker-világbajnokság döntőjében Sheffieldben Ronnie O'Sullivan 18:13-ra legyőzte Judd Trumpot, ezzel megszerezte pályafutása hetedik világbajnoki címét. A döntő után a két főszereplő BBC-nek is értékelte látottakat.

Ronnie O’Sullivan a világ tetején (Fotó: Getty Images)

 

„Megpróbáltam olyan nyugodtan játszani, amennyire csak tudtam – mondta Ronnie O'Sullivan a BBC-nek. – Azt hiszem, ez a legjobb eredmény, amit valaha elértem olyan játékosok ellen, mint Judd. De sohasem érdekeltek a rekordok. Amikor eléred őket, az jó, de sohasem tudtam volna jól teljesíteni, ha azokat kergetem. Csak megpróbáltam élvezni a játékot.”

„Mindannyian tudjuk, hogy Judd nem a legjobb formájában játszott, de ez az, ami a bajnokokra jellemző, hogy így is eljutnak a döntőig, és majdnem felemelhetik  trófeát. Judd párszor még megnyeri a vb-címet, jobb, ha erre minden játékos felkészül. Szerintem a játékát illetően már most a valaha volt legjobbak között van.”

O'Sullivannek elmondták, hogy Stephen Hendry megtiszteltetésnek tartja, hogy hét-hét elsőséggel ők ketten együtt megosztva a legeredményesebbek a vb-k történetében a sportág modern kori történetében, majd megkérdezték, hogy mit gondol erről ő maga.

„Egy évig még megoszthatjuk!” – válaszolta nevetve.

„Nincsenek külön céljaim. Minden tornán szerettem játszani ebben az évadban. Egyszerűen csak imádok sznúkerezni. Szeretek nyerni, de nem ez a legfontosabb. A Crucible kihozza belőlem a legrosszabbat, ezért talán nem a legjobb ötlet, de jövőre újra eljövünk!” – mondta mosolyogva.

„Óriási gratuláció Ronnie-nak – mondta Judd Trump.Jó érzés volt vele egy táblánál játszani. Fantasztikus teljesítményt nyújtott, ő a valaha volt legjobb játékos. Folyamatosan egyre csak jobb lesz. Az eltökéltsége és elhivatottsága tisztán érződik. Messze a legjobban sznúkerezett ezen a vb-n.”

2022.10.02 00:49:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Ferencváros korábbi középpályása, a népszerű Dodó szeptember 11-én múlt a 60 éves.

2022.10.01 23:40:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Erős Tibor minden idők legjobb magyar Spartathlon-időeredményével ért célba!

2022.09.30 23:51:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindez hungarikumhoz méltó szereplés, a dicső múltra emlékeztet, ami önmagában is megsüvegelendő. Az eredményeken túlra tekintve meg aztán különösen, hiszen, úgymond, nincs béke az olajfák alatt, a háttér finoman szólva is ingatag – és nem a versenyzők billentgetik az alapokat.

2022.09.23 16:45:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megműtötték a világ- és Európa-bajnok vízilabdázót. (x)

pr
2022.09.29 16:16:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tudjuk egyáltalán, ki volt Pósta Sándor? Hogy ki volt az a bajnok(nő), aki dalt írt Szécsi Pálnak?