K. B. 2021.11.17 16:02 Frissítve: 2021.11.17 17:22

Sportlövészet: Sidi Péter román állampolgár lett

Ahogyan a 24.hu feltételezte, a júniusban másodfokon két évre eltiltott világ- és Európa-bajnok sportlövő, Sidi Péter román állampolgár lett.

Sidi Péter román állampolgár lett (Tumbász Hédi)

 

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) májusban felfüggesztette Sidi versenyengedélyét, miután versenyzőtársa, Péni István bejelentést tett a szövetségnél, mondván, az indiai világkupán valaki jogosulatlanul járt a szobájában, ezért, tehát szabotázs miatt lehetett pozitív a doppingtesztje. Az Újpest sportlövője nem nevezte meg az illetőt, a benyújtott bizonyítékai alapján (például a hotel biztonsági kamerája által készített felvétel, amelyen jól látható, valaki bemegy a szobájába) a szövetség egyértelműsítette, hogy Sidiről van szó.

A szövetség fegyelmi bizottsága első fokon egy évre, másodfokon két évre eltiltotta a versenyektől, edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől Sidit.

Forrás: 24.hu

A sportlövőt láthatóan nem foglalkoztatja a vele szemben hozott rendelet, rendszeresen versenyez, ráadásul jogszerűen teszi ezt. Az MSSZ ugyanis hatáskörénél fogva csak azoktól a viadaloktól tilthatta el, amelyeken a honi szövetség engedélye szükséges az induláshoz. Sidinek Romániában is van versenyengedélye – felesége, Sidi Roxána, a román válogatott erőssége. Az eltiltott sportoló tehát a román engedélyének köszönhetően nyugodtan lőhet a romániai sportklubja színeiben.

A 24.hu arról is beszámolt, hogy a bukaresti kormány november 17-i ülésének napirendje tartalmaz egy olyan rendelettervezetet, amely „Sidi Péter román állampolgárságának megadásáról” szól. S ahogyan az várható volt, Sidinek megadták az állampolgárságot. A kormányhatározat szerint a komáromi születésű sportlövő állandó lakhelye nem Romániában lesz.
 

 

 

 

2021.12.02 15:52:51

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A 77 éves fotóriporter elsajátította, miként kell egyetlen képkockán megörökíteni a tökéletes pillanatot.

2021.12.02 22:24:29

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A modus vivendi megtalálása a sport területén tetszik az egyik legfontosabb feladatnak. És nemcsak ama lassan közhelyszámba menő párhuzam jegyében, mely szerint egy mérkőzés maga az élet, a küzdelem, a bajtársiasság, a győzelmek és csalódások feldolgozásának zanzásított »tananyaga«.

2021.12.02 22:28:06

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Kivételes korosztály távozik lassan, de biztosan a szőnyegről.

2021.12.02 12:42:57

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A kiadvány erőssége, hogy a miniportrék mindenkiről megemlítenek egy-egy érdekességet.

2021.12.02 13:09:13

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Michal Listkiewicz magyar barátaival rendszeresen viteti magának Varsóba a Nemzeti Sportot.