Sportlövészet: alpári és méltatlan – Péni bírósághoz fordulhat Sidi miatt

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2020.10.04. 07:51
null
Péni István (Fotók: Tumbász Hédi)
A felszínre tört mindaz, ami már régóta ott ült a sportág mélyén. Két tokiói kvótásunk, Péni István és Sidi Péter rossz viszonya akár a bíróságon is folytatódhat.

Régóta érlelődött, hosszú évek óta fortyogott a felszín alatt mindaz, ami a múlt heti sportlövő országos bajnokságon kirobbant: nem éppen a sportszerűség keretei között feszült egymásnak két tokiói kvótás lövőnk, Péni István és Sidi Péter.

A TÁRGY

Az óvást okozó tárgy a fegyveren az úgynevezett bipod, amely a puska megtámasztására szolgál lövészet előtt és után vagy a testhelyzetváltások közben, azonban az értékelt lövések szakaszában le kell venni a puskáról, függetlenül attól, hogy a lábai rögzítettek vagy felhajthatók.

Az már egy ideje köztudott volt, hogy a két puskás nem eszik egymás tenyeréből, most az országos bajnokság 3x40 lövéses versenyének döntőjében ennél is továbbmentek, információink szerint meglehetősen alpári stílusban zárult a verseny, amely során Péni István óvást nyújtott be, a bíróknak menet közben jelezte: szabálytalannak ítéli meg Sidi Péter fegyverét.

A feszültségtől és hangoskodástól sem mentes versenyt Pekler Zalán nyerte meg, Péni István ezüst-, Sidi Péter bronzérmes lett, de ahogy a Magyar Nemzet szombaton megjelent cikkéből következik: ez ügyben nem is az érmek sorsa, sem az óvás ténye, sokkal inkább a két versenyző régmúltra visszanyúló ellentéte a lényeg.

Az igazság vagy a másik lejáratása érdekében született-e meg az az angol nyelvű poszt, amelynek címe „Júdás ezüstje a magyar nemzeti bajnokságon”, s amely Sidi Péter közösségi oldalán fellelhető. A „cikk” szerzője egy bizonyos Horváth úr (ez Sidi Péter kommentjéből derül csak ki), aki szerint Péni István azok után óvott Sidi fegyvere miatt, s teremtett káoszt, zűrzavaros helyzetet a fináléban, miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudja megnyerni a bajnoki aranyérmet. A bejegyzés egyébként nemcsak az adott verseny körülményeit taglalja, hanem egy kellemetlen, ellenszenves versenyzői profilt is fest Péni Istvánról, aki „Horváth úr” véleménye szerint nem szívesen látott vendég a nemzetközi lőtereken, főként Németországban és Újvidéken. A sportlövő berkekben terjengő irományt cáfolandó az újvidéki klub Péni Istvánról mint az egyik legkedvesebb magyar vendégéről írt, maga Péni pedig elmondta: a bíróságra is elmegy, hogy igazolja: már hosszú ideje célpontja Sidi Péternek.

Sidi Péter
Sidi Péter

A Nemzeti Sport megkereste Nagy Györgyöt, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnökét, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

„A versenyzőket hétfőre és keddre várom meghallgatásra, tájékozódom a helyzetről, és bízom benne, hogy sikerül jobb belátásra bírni az urakat”      – mondta Nagy György.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik