R. P. 2022.05.17 21:38 Frissítve: 2022.05.17 21:56

Sakkolimpia: Rapport és Lékó sem utazik a magyar csapattal

A Magyar Sakkszövetség kihirdette a július 28. és augusztus 10. között az indiai Chennaiban megrendezendő sakkolimpián induló magyar válogatottak keretét.


Berkes Ferenc nagy erőssége lehet a csapatnak (Fotó: Magyar Sakkszövetség)

 

A nyílt tornán részt vevő magyar válogatottat Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Gledura Benjámin és Kántor Gergely alkotja, a szövetségi kapitány Ács Péter.

A jelenlegi legjobb magyar nagymester, Rapport Richárd az egyéni versenyeire koncentrál, rendkívül sűrű tavaszi és nyári programja – benne a világbajnokjelöltek madridi tornájával – mellett nem tud a válogatott rendelkezésére állni.

„A Magyar Sakkszövetség vezetői többször is egyeztettek a jelenleg a világranglista 5. helyén álló Rapport Richárddal, aki ezúttal – általa másként megtervezett szakmai programja miatt – nem játszik a válogatottban. Természetesen a továbbra is számítunk Ricsire, akinek sok sikert kívánunk a versenyeihez” – írja a szövetség a Facebook-oldalán.

Lékó Péter sem tagja a csapatnak, a háromszoros világbajnoki döntős és kétszeres olimpiai ezüstérmes nagymester az utóbbi időszakban háttérbe szorította a versenysakkot, és elsősorban edzői, szekundánsi és szakkommentátori feladatokra koncentrál. Almási Zoltán már korábban lemondta a szereplést a nemzeti együttesben.

A nőknél Papp Gábor szövetségi kapitány a Gaál Zsóka, Gara Tícia, Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia, Terbe Julianna ötös keretnek szavazott bizalmat.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.

2022.06.20 19:38:06

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

25 éve Eb-aranyat nyert, de az élet porondján nehezen boldogul a korábbi súlyemelő Stark Tibor.

2022.06.20 22:47:27

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Csapatként valahogy mégis mindig összeforrnak.