Rg: mindkét magyar bejutott az egyéni összetett döntőbe az Eb-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 17:52
null
Pigniczki Fanni a kilencedik helyen jutott be az egyéni összetett döntőjébe (Fotó: AFP, archív)
A két szerenkénti döntő mellé Pigniczki Fanni „odatette” az egyéni összetett finálét is a baki ritmikus gimnasztika-Eb-n, utóbbi döntőben Wiesner Hanna is biztosította helyét.

 

Ugyan sem buzogánnyal, sem szalaggal nem jutott szerenkénti döntőbe Pigniczki Fanni a baki Európa-bajnokságon, mégsem lehet elégedett a pénteki teljesítményével, hiszen azok után, hogy csütörtökön karikával és labdával kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, pénteken a nap végén konstatálhatta, hogy a kilencedik helyen (93.000) végzett az egyéni összetett selejtezőjében, vagyis szőnyegre léphet a szombati egyéni összetett fináléban – ráadásul nem egyedüli magyarként, hiszen a kontinensviadal másik magyar egyéni indulója, Wiesner Hanna 22. helye (85.000) szintén összetett döntőt ér.

A két lány csütörtöki és pénteki remek teljesítményének köszönhetően megvan a hőn áhított második indulási jog is az augusztusi, valenciai kvalifikációs világbajnokságra – Pigniczki korábban már megszerezte a kvótát, Bakiban a másik vb-induláshoz az kellett, hogy a két magyar alkotta úgynevezett egyéni csapat legyen ott a 12 között (a négy-négy gyakorlatból csak három-három legjobb számít be): Pigniczki és Wiesner a hetedik helyen zárt (233.150), így Valenciában két magyar versenyző léphet szőnyegre.

Az Európa-bajnokság kedden az egyéni szerenkénti döntőkkel, valamint az együttes kéziszercsapat selejtezőivel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik