V. SZ.     2021.11.25 18:12

Parasport: Szabó László maradt az MPB elnöke

Csütörtökön tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), melyen újra bizalmat kapott Szabó László elnök, aki 2024-ig vezetheti a szervezetet.

Szabó László a csütörtöki közgyűlésen (Fotó: Földi Imre)

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság tisztújító közgyűlése a tokiói paralimpia halasztása miatt egy évet csúszott tavalyról. A japán fővárosban remekül szerepelt a magyar csapat, hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett, az éremtáblázat 18. helyén zárt, ami holtversenyben minden idők legjobb magyar eredménye.

 
„A kétely viszi előre az embert” – interjú Szabó Lászlóval

„A mögöttünk álló időszak sikerei bizonyítják a Magyar Paralimpiai Bizottság erejét, stabilitását, amely a legnehezebb időszakban is kellő támaszt tudott nyújtani sportolóknak   – fogalmazott a szervezet 2015-ben kinevezett, majd egy év múlva újraválasztott elnöke, Szabó László , akinek november 25-én újabb ciklusra szavazott bizalmat a közgyűlés, így 2024. december 31-ig vezetheti a szervezetet. – Az elmúlt öt évben dinamikusan emelkedett a fogyatékosok sportjának állami támogatása is, ennek, valamint a szponzori támogatásoknak köszönhetően több sikeres programot tudtunk elindítani.”     

Újraválasztották Deutsch Tamás alelnököt is, a korábbi elnökségből nyolcan folytatják a munkájukat, öt új tagot választottak melléjük. 

AZ ELNÖKSÉG TAGJAI
Az MPB munkájában elnökségi tagként Berente Judit, Lengyel Lajos, Dr. Tapolczai Gergely, valamint Toponári Gábor a fogyatékosok sportjával foglalkozó sportszervezetek képviselőiként fognak részt venni. A közgyűlés ismét az elnökségi tagjává választotta Dr. Kósa Ádámot, Nátrán Rolandot, Dr. Ralovich Zsoltot, Becsey Jánost. Az elnökségben új tagként vesznek részt: Dr. Galgóczi Ágnes, Dr. Vitályos Eszter, Fülöp Attila, Steiner György és Weisz Róbert – derül ki a Magyar Paralimpiai Bizottság közleményéből.

 

2021.11.27 16:38:12

Egyéb egyéni B. D. K.

A cseh szépség saját magára énekesként és fitneszmodellként is hivatkozik.

2021.11.26 23:27:57

Egyéb egyéni Munkatársainktól

Csökkent a létszám, számos szervezet kiesik – alapjaiban alakult át a Magyar Olimpiai Bizottság összetétele.

MOB
2021.11.23 10:18:47

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A két vívó jószolgálati nagykövetként is csatlakozott a közmédia idén jubiláló, 10 éves Jónak lenni jó! karitatív kampányához. (x)

pr
2021.11.24 09:40:16

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Úszott, tornázott, túrázott, korcsolyázott. ● Bartók Bélát és a tanítványait is testedzésre biztatta.