Öttusa: Kasza Róbert nagy mentése – ezüst Szófiában

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2021.04.10. 18:39
null
Kasza Róbert ezüstérmet nyert Szófiában (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/hunpentathlon/photos/a.219231224917920/1798881113619582/">Öttusaszövetség/Facebook</a>)
A második helyen zárt Kasza Róbert a szófiai olimpiai kvalifikációs világkupán, ezzel 55 pontot szerzett az olimpiai rangsorban, s visszahozta a reményt a tokiói olimpiai indulásra.

 

Kasza Róbert a második, Marosi Ádám a 10., míg a vívó-teljesítménye alapján vert helyzetből felálló Kardos Bence a 14. helyen zárt a szófiai olimpiai kvalifikációs világkupán.

Kasza Róbert mély gödörből ásta ki magát, hiszen két héttel ezelőtt Budapesten elrontotta a selejtezőjét és felnőtt pályafutása során először nem sikerült a döntőbe kerülnie, ami azt jelentette hatalmas hátrányba került a tokiói játékokért zajló versenyfutásban.

Szófiában azonban remek napot fogott ki, egy viszonylag gyengébb úszást követően 24 tussal a második lett vívásban, lovaglásban egyetlen verőhibája akadt, így a laser runnak a második helyről tudott nekikezdeni. A verseny nagy izgalmakat hozott, de ezúttal lövészete nem hagyta cserben, és a dél-koreai Jun Woongtaemögött a második helyen érkezett célba.

„Ami Budapesten történt velem az meglehetősen összetörte a szívem, legutóbb talán egy junior világbajnokságon esett meg velem az, hogy nem sikerült a döntőbe jutnom. Elég mélyre kerültem, de a csapatom, a családom gyorsan összeszedett engem, külön köszönöm Bereczki Ricsi támogatását, mert nélküle nem tudtam volna most Szófiában így versenyezni. Megmondom őszintén, hogy a laser runnak volt egy lélektani pillanata, ahol úgy éreztem meg tudnám nyerni, csak sajnos négyszáz méterrel a cél előtt visszanéztem, és a koreai srác előnyt tudott kovácsolni ebből. Most rettentően örülök ennek az eredménynek és annak, hogy ennyire összeszedetten tudtam versenyezni. A jövő heti második szófiai világkupán azon dolgozom majd, hogy kvalifikáljam magam a székesfehérvári döntőre, ami másfélszeres pontot ad. Most lépésről lépésre próbálok eljutni Tokióba. Egyet biztosan tudok: csak a saját kezemben van a sorsom” – nyilatkozta a versenyt követően Kasza Róbert.

VILÁGKUPAVERSENY, SZÓFIA
Férfiak. Dönt
ő: 1. Jun Woongtae (dél-koreai) 1457, 2. Kasza Róbert 1455, 3. Palazkov (fehérorosz) 1451, ...10. Marosi Ádám 1432, ...14. Kardos Bence 1421

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik