MTI/B. D. K. 2020.12.02 15:23 Frissítve: 2020.12.02 15:48

Női asztalitenisz BL: a házigazdával egy csoportban a Budaörs

A házigazda Linz AG Froschberg, a francia Metz és a spanyol Girbau-Vic lesz a Budaörs csoportellenfele a női asztalitenisz Bajnokok Ligája csütörtökön kezdődő linzi buboréktornáján.

Fazekas Mária mellett Surján Szabina és Dari Helga alkotja a csapatot (Fotó: Török Attila)

 

Érdekesség, hogy az osztrák csapat vezetőedzője Harczi Zsolt, aki korábban a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, valamint a budaörsi női gárda trénere is volt.

A szerda kora délutáni sorsolás előtt mind a 11 résztvevő csapat átesett egy újabb koronavírusteszten – kedden már a helyszínre is csak friss negatív eredménnyel lehetett megérkezni –, s miután ezek az ellenőrzések egytől egyig negatívak lettek, minden klub beköltözhetett a „buborékba”, ahol a viadal végéig tartózkodnia kell.

A torna magyar résztvevője, a tizedik kiemelt SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, Póta Georgina és Lovas Petra nélkül utazott el az eseményre, a csapatot Fazekas Mária, Surján Szabina és Dari Helga alkotja. A riválisok közül a Linz a második, a Metz a negyedik, a Girbau-Vic a nyolcadik az erősorrendben.

A csoportmeccseket csütörtöktől szombatig bonyolítják le, a három csoport győztese egyből az elődöntőbe kerül. Vasárnap következik a rájátszáskör a három csoportmásodik részvételével, ennek győztese csatlakozik a három további elődöntőshöz. A legjobb négy két párharcát hétfőn bonyolítják le, majd kedden következik a finálé.

A Budaörs a papírforma alapján – ráadásul meggyengült összeállításban – nem számít az esélyesek közé, azért vállalta a megméretést, hogy tavasszal az Európa-kupában folytathassa szereplését a nemzetközi porondon. Az elődöntőbe nem jutó csapatok átkerülnek az Európa-kupába.

Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az első számú európai kupasorozatot.

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR
2021.01.18 10:09:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Berkesi Judit és Hajdú B. István ezúttal Az Év Sportolója Gála díjazottjairól beszélgettek. (x)

2021.01.17 20:59:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha az ember sokat ad nekik, de nem kíván tőlük lehetetlent, s érzik, hogy emberként, szakmai partnerként bánik velük, akkor ők is nagyon normálisan viselkednek.