S. T. J.
2023.05.23 23:15 Frissítve: 2023.05.23 23:29

Lehet-e még bronzérmes a Paks?; címvédésre készül a Sepsi

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Utóbbi három bajnokiján egy pontot és gólt szerzett a Paksi FC, így hiába állt hetekig a harmadik helyen a tabellán, eljátszotta a lehetőséget, hogy a bronzéremért zajló közdelemben a saját kezében legyen a sorsa – arra van nagyobb esély, hogy csak ötödikként zár. Windecker József, a paksiak harmincéves középpályása azt mondta lapunknak: „Ez a bajnoki év olyan volt, mintha hullámvasúton ülnénk, és megmutatta, sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükség. Az a csapat, amelyik tíz bajnokiból nyolcat meg tud nyerni, egyszerűen nem engedhet ki ekkora esélyt a kezéből!”    Az utolsó körben a Paks Zalaegerszegen lép pályára.

Tizenhárom éve nem volt címvédés a Román Kupában, de szerda este sikerülhet a Sepsi OSK-nak: a sorozat előző kiírását megnyerő székelyföldi csapat a kolozsvári Universitateával csap össze a nagyszebeni döntőben. Diószegi László, a szentgyörgyi klub elnöke szerint ez a csata más lesz, mint a tavalyi. „Egy éve a Voluntari volt az esélyesebb, most viszont mindenki minket tart annak, vigyáznunk kell, nehogy elbízzák magukat a fiúk. A Kolozsvár egyáltalán nem gyenge csapat, van négy-öt nagyon tapasztalt játékosa. Ismét tartok majd egy két-három perces motiváló beszédet az öltözőben, hogy minden játékos szemében lássam a tüzet” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az elnök.

A jövő hét végén rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét, melynek egyik szereplője a Ferencváros. Bíró Blanka a negyeddöntő visszavágójának második félidejében parádés teljesítménnyel segítette továbbjutáshoz együttesét. A válogatott kapus lapunknak azt mondta: „Az első néhány napban még nem is hittem el, hogy a final fourban játszhatunk Budapesten. Hihetetlen volt. Aztán napokkal később kapcsolgattam a televíziót és pont ismételték a metzi meccset, vissza is néztem, akkor kezdett bennem megérni, hogy tényleg megcsináltuk. Nagyon nagy, történelmi tett volt.” Bíró úgy véli, egy fárasztó idény végén a legfontosabb, hogy a négyes döntőben mentálisan ki lesz a legjobb.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.

2023.05.25 15:33:37

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A gazdasági, társadalmi, kulturális háttér fellebbentése segít megismerni az ok és okozati összefüggéseket.