MTI, V. Á. 2022.05.16 10:56 Frissítve: 2022.05.16 11:16

Golf: Tiger Woods készül a PGA Championshipre

Tiger Woods a csütörtökön kezdődő PGA Championship, a golfozók idei második majortornájának helyszínén, a tulsai Southern Hills Country Clubban edzett, ahol kilenc szakaszt teljesített – írja az MTI.

 

Tiger Woods készül a PGA Championshipre (Fotó: AFP)


A 46 éves amerikai sztárjátékos a tavaly februári, kis híján tragikus kimenetelű autóbalesete után az áprilisi US Mastersen tért vissza, melyen a járás jelentette számára a legnagyobb nehézséget, és a négy nap során folyamatosan esett vissza a teljesítménye, elsősorban fájdalmai miatt. A viadalt a 47. helyen fejezte be, ami karrierje legrosszabb eredménye a Mastersen, ugyanakkor néhány nappal korábban még az is kérdéses volt, hogy játszhat-e.

Woods a vasárnapi edzés után kifejezetten pozitívan nyilatkozott, mint mondta, lényegesen jobb állapotban van, mint Augustában volt.

„Sokkal erősebbnek érzem magam mint a Masters idején – jelentette ki a 15-szörös majortornagyőztes golfozó. – Úgy egy hete növeltük a tempót, azóta többet golfozom, és jól érzem magam. Minden jobb most.”

A Masters után a világ legismertebb golfosa azt mondta, nem tudja előre, hol lép majd pályára a jövőben, annyit viszont közölt, hogy júliusban a British Openen mindenképpen játszani szeretne, s elképzelhetőnek nevezte, hogy a másik két majorversenyen, a PGA Championshipen és a júniusi US Openen is ott lesz a mezőnyben.

Tiger Woods karrierje során négyszer nyerte meg a PGA Championshipet, legutóbb 2007-ben, akkor, amikor a versenynek a mostanihoz hasonlóan Tulsa adott otthont.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.

2022.06.20 19:38:06

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

25 éve Eb-aranyat nyert, de az élet porondján nehezen boldogul a korábbi súlyemelő Stark Tibor.

2022.06.20 22:47:27

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Csapatként valahogy mégis mindig összeforrnak.