Golf: Scottie Scheffler a bajnok, Tiger Woods 47. a US Mastersen

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 10:40
null
Tiger Woods 47. lett a US Mastersen (Fotó: Getty Images)
Scottie Scheffler folytatta idei szenzációs szereplését és vasárnap megnyerte a profi golfozók első 2022-es majortornáját, az Augustában rendezett US Masterst, melyen a 17 hónap kihagyás után visszatérő Tiger Woods a 47. helyen végzett – írja az MTI.

Scheffler az első két napon alapozta meg sikerét, különösen pénteken remekelt, amikor a barátságtalan, erősen szeles időjárási körülmények között 67 ütésből teljesítette a 18 lyukat, és öt ütés előnnyel várhatta a hétvégi folytatást. A 25 éves amerikai játékos szombaton és vasárnap kiegyensúlyozott játékkal őrizte meg vezető helyét és karrierje első majordiadalát aratta.

Scheffler mögött három ütés hátránnyal Rory McIlroy lett a második, ám az északír klasszisnak nem volt esélye a sikerre, csütörtökön és pénteken kifejezetten gyengén játszott, s „dobogós” helyét vasárnapi parádés, 64 ütéses eredményének köszönheti. McIlroy négy majorgyőzelemmel büszkélkedhet, egyedül éppen az augustai siker hiányzik a gyűjteményéből.

Az első helyért – a legendás zöld zakó mellett – 2.7 millió dollárt begyűjtő Scheffler februárban nyerte karrierje első PGA-tornáját, azóta pedig ez már a negyedik sikere, s múlt hétfő óta a világranglistát is vezeti.

Az idei Masters első számú sztárja azonban nem ő, hanem Tiger Woods volt, aki tavaly februári, kis híján tragikusan végződő, súlyos autóbalesete után először versenyzett. A 15-szörös majorgyőztes sztárjátékos szerdán jelentette be hivatalosan, hogy részt vesz a viadalon, melyen jól kezdett, pénteken pedig biztosan kerülte el a kiesést, szombaton és vasárnap viszont már látszott, hogy nehezére esett a járás, rengeteg hibával golfozott és 47. lett, 23 ütéssel elmaradva a győztestől.

Woods a negyedik nap végén újságíróknak hangsúlyozta, elsősorban a sorsnak hálás, amiért játszani tudott, egyúttal szinte biztosra ígérte, hogy júliusban a skóciai St. Andrewsban sorra kerülő British Openen ott lesz a mezőnyben. De nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy az év másik két majortornáján, a májusi PGA Championshipen és a júniusi US Openen is induljon.

EREDMÉNYEK
1. Scottie Scheffler (amerikai) 278 ütés (69, 67, 71, 71)
2. Rory McIlroy (északír) 281 (73, 73, 71, 64)
3. Cameron Smith (ausztrál) 283 (68, 74, 68, 73) és
Shane Lowry (ír) 283 (73, 68, 73, 69)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik