Golf: békét kötöttek a szakadárokkal, egyesül a PGA és a LIV

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 09:11
null
Viktor Hovland, a PGA Tour ásza (szemben) és Bruce Koepka, a LIV egyik legsikeresebb játékosa a PGA Championshipen <br />– hamarosan akár hetente újra egymás ellen játszhatnak (Fotó: Getty Images)
Szándéknyilatkozatot írt alá a golf első számú szervezete, a PGA és a szaúdi pénzből finanszírozott szakadársorozat, a LIV arról, hogy a közeljövőben egyesülni fognak, így véget ér a két éve tartó viszály a sportágon belül.

A szaúdiak eddig kétmilliárd dollárt költöttek a LIV Tourra, több játékost átcsábítottak a PGA-tól, némelyiküknek százmillió dolláros egyszeri összeget fizettek a váltásért. A PGA a LIV-hez csatlakozókat kizárta saját versenyeiről, az európai PGA pedig pénzbüntetéssel sújtotta azokat, akik átálltak.

A PGA és a LIV vezetői a sajtóban üzengettek egymásnak, majd pereskedés indult, s a játékosok között is feszültség alakult ki. A két szervezet játékosai csak a major versenyeken találkoztak, legutóbb Bruce Koepka, a LIV versenyzője nyerte meg a PGA Championshipet, ezt követően már több PGA-játékos megölelte, jelezve, hogy csökken az ellentét.

A mostani békülés azok számára óriási arculcsapás, akik eddig elsősorban a szaúdi háttere miatt ítélték el a LIV-et, az Egyesült Államokat sújtó 2001-es terrortámadások fő szervezői és elkövetői többségében ugyanis szaúdiak voltak.

A PGA és a LIV egyesülésének részleteit később hozzák nyilvánosságra, a 2023-as év versenyeit még nem érinti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik