H. Á. 2021.12.01 09:15 Frissítve: 2021.12.01 11:27

Golf: a British Openen szeretne rajthoz állni Tiger Woods

Tiger Woods még nem tudja, mikor térhet vissza, ám a golfozók jövő nyári British Open versenyén szeretne ott lenni a mezőnyben – közölte az MTI.

 

Sokáig még nem tud játszani (Fotó: AFP)

A világ leghíresebb játékosa februárban Los Angeles közelében súlyos autóbalesetet szenvedett, amelyben a jobb lába súlyosan roncsolódott és egy rövid ideig félő volt, hogy amputációra lesz szükség. Erre végül nem került sor, de a felépülési folyamat rendkívül hosszú. Amikor elhagyta a kórházat, két hónapra kerekesszékbe kényszerült, s egészen a közelmúltig csak mankóval tudott járni. Kedden a bahamai Albany Golf Clubban viszont már segédeszköz nélkül ment a Hero World Challenge verseny sajtótájékoztatójára, melyen a viadal házigazdájaként van jelen.

Woodsot az eseményen kérdezték a visszatérésnek lehetőségéről, ám ő egyelőre konkrétumokkal nem tudott szolgálni, mivel még mindig hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig. Ugyanakkor elmondta, szeretne újra a legjobbak között játszani.

„Nagyon örülnék, ha játszhatnék St. Andrewsban, ez egyértelmű. Az a kedvenc pályám mind közül – mondta a 45 éves világsztár, aki a híres skóciai golfklubban kétszer nyerte meg a British Opent, 2000-ben és 2005-ben. Az Old Course legutóbb 2015-ben volt házigazdája a Major-tornának, jövőre pedig 30. alkalommal lesz a British Open helyszíne. – Remélhetőleg ott tudok majd lenni. A verseny nem szalad el, de nekem el kell még jutnom oda.”

A 15-szörös Major-győztes klasszis balesete óta először tartott sajtótájékoztatót, melyen állapotáról szólva elismerte, hogy mindkét lába és a háta is fáj, csak attól, hogy ott ül. Viszont olyannyira komolyan gondolja a visszatérést, hogy nemrég közösségi oldalán tett ki egy videót, amint elüt egy labdát.

„Itt tudok lenni és képes vagyok a házigazdája lenni egy versenynek, már le tudok játszani egy háromütéses pályát, tudok ütni néhányat és tudok rágurítani. Ugyanakkor arról beszélünk, hogy mikor játszok a legjobbak ellen, a világ legnehezebb pályáin. Hát, attól még nagyon messze vagyok” – jelentette ki Woods, aki mindehhez hozzátette, kifejezetten élvezi a küzdelmet, azt, ahogy lépésről lépésre jut előrébb, még úgy is, hogy sokszor két előrelépést egy visszalépés követ.

Tiger Woods már korábban bizonyította, hogy nagyon nagy mélységekből is fel tud állni. Legutóbbi Major-trófeáját a 2019-es US Mastersen szerezte, másfél évvel azt követően, hogy sikerült három gerincműtét után visszatérnie.

Február 23-án kocsija „gyorshajtás miatt” lesodródott az útról, és többször megpördülve az oldalán landolt. Woods jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, több órán át operálták, ennek során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal.

(MTI)

2022.01.27 15:53:44

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Sztrelcov története regénybe illő, ám ebből nem következik, hogy regényt is kell belőle írni.

2022.01.27 15:44:28

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„Már csúsznak a téren a jégen a srácok, És gyúlnak a fények, »na, nézd, mire lőtt!«”

2022.01.27 16:03:44

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A 100 méter 1896. április 6-án megtartott első előfutamában az egyes rajtszámot kapta.

2022.01.26 15:14:43

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A szívsebész, egyetemi tanár hetente háromszor megtalálható a BEAC-pályán – 1967 óta.