Evezős ob: a Csepel és a Danubius nyerte a nyolcast

Vágólapra másolva!
2022.08.21. 17:32
A férfiaknál a Csepel, a nőknél a Danubius nyolcasa győzött az evezősök idei, 123. országos bajnokságán, a péntektől vasárnapig rendezett szegedi esemény harmadik versenynapján – jelentette az MTI.

A férfiaknál nyolc, a nőknél hat hajó nevezett a versenyszámra, a Csepel és a Danubius egysége is másodpercekkel végzett második helyezett riválisa, a MEC-Vasas és a Külker EK Óbuda előtt.

Szabó Bence – aki múlt héten Furkó Kálmán társaként könnyűsúlyú kettesben megvédte címét a müncheni kontinensbajnokságon – az ob záró napján a könnyűsúlyú négyeseknél győztes győri hajóban evezett. Az MTI-nek elmondta: időhiány miatt kimondottan az ob-ra nagyon keveset tudott készülni, a hét első felében egy-egy alkalommal gyakorolt azokban az egységekben, amelyekben Szegeden indult.

„Hét számra neveztem, előzetesen úgy számoltunk, hogy ezekből kettőben, esetleg háromban van valós esélyünk az aranyéremre. Bár egy-két számban talán többet vártunk magunktól, végül azért csak összejött a három győzelem, így egyáltalán nem lehetek elégedetlen a teljesítményünkkel” – nyilatkozta Szabó Bence.

Az evezős kiemelte: sűrű napok vannak mögötte, hiszen még az Eb-t sem volt lehetősége kipihenni, máris helyt kellett állnia az ob-n.

„Ott a verseny előtti felkészülés során végeztünk el sok munkát, itt az ob-n a versenyprogram volt feszes, átlagban minden nap megvolt a két versenyszámom, az egyiken ráadással” – mondta Szabó Bence.

„A hét végén még az időjárás is alaposan próbára tett minket, csütörtökön és pénteken párás hőség volt, szombaton már megjött a vihar, ma pedig különböző intenzitással végig esett. Utóbbival mondjuk nincs problémám, mint ahogy a hidegebb hőmérséklettel sem, legfeljebb veszünk fel plusz ruhát. Inkább az erős szél volt az, ami zavart engem, és persze mindenki mást is” – közölte.

Az evezős rövid, kétnapos pihenőt kapott, aztán szerdán már jelenése lesz Szolnokon, ahol megkezdi a felkészülést a szeptemberi világbajnokságra.

„Rám is fér ez a két nap, sőt, talán kicsit hosszabb is lehetne, de több nem fér bele, a világbajnokság már nincs olyan messze” – mondta.

Az ob-ra csaknem 650 versenyző 759 egységbe nevezett, a felnőttek mellett utánpótlás, para, amatőr és masters versenyeket is rendeztek.

EVEZÉS, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
FÉRFIAK

Könnyűsúlyú kétpár (olimpiai szám/7 induló): Szigeti Roland, Szőllősi Balázs (Győri AC) 6:36.83 perc
Könnyűsúlyú négyes (5): Győri AC (Forrai Dávid, Szabó Bence, Szőllősi Balázs, Szigeti Roland) 6:24.82 p
Négypár (o. sz./10): MTK Budapest (Szász Gergely, Szabó Márton, Bácskai Máté, Varga Tamás) 5:59.93 p
Nyolcas (o. sz./8): Csepel EK (Porvázsnyik Patrik, Kovács Krisztián, Kerekes Krisztián, Hopp Márton, Juhász Tamás, Koncsik Dominik, Boros Bálint, Czinege Tamás, kormányos: Majoros Nóra) 5:47.99 p

NŐK
Könnyűsúlyú kétpár (o. sz./8): Alliquander Anna, Bene Dorottya (Danubius NHE) 7:31.25 p
Négypár (o. sz./7): Külker EK Óbuda (Kas Natália Luca, Zsiros Janka, Bertus Kitti, Harsányi Viktória) 6:54.64 p
Nyolcas (o. sz./6): Danubius NHE (Alliquander Anna, Tóth Szofi, Schrieber Anna, Csányi Petra, Musza Stefánia, Elek Boróka, Elek Boglárka, Bene Dorottya) 6:36.98 p

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik