T. N. 2021.03.02 18:30 Frissítve: 2021.03.02 18:56

Csupasport: táncosnő a táplákozástudomány mestere

Zsigovits Angelika élete szorosan összefonódik az egészséges étkezéssel és a rendszeres testmozgással, sőt mindkét területen rendszeresen segítséget nyújt az emberek az életmódváltáshoz.

Megkerestük napjaink egyik legjobb táplálkozástudományi szakemberét, hogy mit javasol azoknak, akik változtatni szeretnének étkezésükön. Zsigovits Angelika Szombathelyről indult, fél évet Valenciában tanult, majd a budapesti Semmelweis Egyetemen végzett mesterképzést táplálkozástudományi szakon.

„Már egészen kiskorom óta figyelek arra, hogy hogyan táplálkozom – mondta Zsigovits Angelika táplálkozástudományi szakember. – Otthon, Szombathelyen is téma volt az egészséges táplálkozás, amikor még a szüleimmel éltem. Akkor még szakmailag nem értettem hozzá, de amint elkezdtem a szombathelyi egyetemen a rekreációszervező szakot, tudatosult bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Ott még nem sok olyan tantárgy volt, ami a táplálkozásra irányult, de kétezertizenkettő januárjában Erasmus-ösztöndíjjal kikerültem fél évre Valenciába, ahol írtam egy tanulmányt, amelyben a magyar és a spanyol egészség-magatartást hasonlítottam össze, s nagy figyelmet szenteltem a táplálkozásnak. Spanyolországban éppen akkor volt nagyon népszerű a mediterrán diéta, és megtapasztaltam, mely pontokban egészségesebbek a spanyolok. Színesen táplálkoznak, sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, nagyon sok egészséges étellel ismerkedtem meg. Miután hazajöttem, júniusban lediplomáztam Szombathelyen, és eldöntöttem, ezzel szeretnék foglalkozni. Elkezdtem pénzt gyűjteni a budapesti élethez, és közben Szombathelyen elvégeztem a személyiedző-képzést. Kétezertizenháromban a fővárosba költöztem, és elkezdtem a Semmelweis Egyetemen a táplálkozástudomány mesterképzést.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

 

2021.04.20 10:27:14

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Jobb lett volna, ha ép marad Salvadoriék kerámia esernyőtartója.

2021.04.18 18:54:54

Egyéb egyéni V. SZ.

A hosszútáv- és ultrafutó szerezte meg az aranyérmet a Balatonalmádiban rendezett huszonnégy órás országos bajnokságon.

2021.04.17 08:02:33

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

Az 1956-os olimpián lenyűgözte a magyar kéziszercsapat gyakorlata – azonnali ismétlést kért.

2021.04.16 23:44:58

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY. Megélte és túlélte a mélypontokat, s mostanra megtanulta kezelni az esélyességet.

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)