Csupasport: szólómászások helyett gyermekére figyel

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 16:49
Címkék
Alex Honnold népszerű sziklamászó és párja gyermeket vár, ami nyilvánvalóan az életére és a jövőbeni terveire is hatással lesz.

A Csupasporton többször írtunk már Alex Honnoldról, akire az Oscar-díjat kiérdemlő dokumentumfilm, a Free Solo révén figyelt fel igazán a világ. A népszerű és elismert sziklamászó évek óta hajt végre különösen nehéz szólómászásokat, azaz a mászások során sem kötéllel, sem mással nincs biztosítva.

Kérdés, mennyire változtatja meg az életét és terveit, hogy párjával, Sanni McCandlesszel gyermeket várnak. Vajon ugyanúgy vállalja a kockázatos, kötél nélküli, sokszor életveszélyes mászásokat?

„Mindig is szerettünk volna gyermeket, nagyon izgatott vagyok” – mondta Alex Honnold az outsideronline.com-nak. – A jövőben talán kicsit óvatosabb leszek, bár soha nem gondoltam magamról, hogy túl nagy kockázatot vállalnék. Elképzelhető tehát, hogy nem sok minden változik, de teljesen nyitott vagyok, hogy csak otthon üljek és játsszak majd a gyerekemmel. A kérdés inkább az, hogy mivel töltöm majd az időmet. Nyilvánvaló, a gyerek elsőbbséget élvez, és a nevelése inkább a rövidebb, intenzívebb edzéseknek kedvez. Amikor a szólómászásaimra fókuszáltam, nagyon sok időt töltöttem a szabadban, a hegyekben, de erre a gyereknevelés mellett sokkal kevesebb lehetőségem lesz.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik