Csupasport: életveszélyes síelés hétezres magasságból

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 20:07
Címkék
Hazaért a Pamír-hegységből Győrffy Ákos, aki első magyarként megsíelte a Tádzsikisztán és Kirgizisztán határán magasodó Ibn Szína-csúcsot, vagyis megmászta a 7134 méter magas hegyet, majd lesíelt az északi falán. Ráadásul az expedíciót rekord gyorsasággal hajtotta végre, mivel a budapesti indulás és érkezés között mindössze két hét telt el.

„Pedig három napon keresztül az alaptáborban vesztegeltem, és csak néztem, ahogy esik az eső vagy hullik a hó mondta a Csupasportnak Győrffy Ákos. – Életveszélyes lenne a síelés, ha az egyes táborból rádión keresztül nem irányítottak volna minket.” Az extrém sportoló részletesen beszélt a szabadidős oldalnak a kalandjáról. „Pedig három napon keresztül az alaptáborban vesztegeltem, és csak néztem, ahogy esik az eső vagy hullik a hó mondta a Csupasportnak Győrffy Ákos. – Életveszélyes lenne a síelés, ha az egyes táborból rádión keresztül nem irányítottak volna minket.” Az extrém sportoló részletesen beszélt a szabadidős oldalnak a kalandjáról.

Az oldalon egy másik különleges interjút is olvashat, az Ultrabalaton-győztes Cseke Lilla beszélgetett a Korinthosz 160-on második helyezett Zétényi Szveltanával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik