Csupasport: alkalmazkodik a járványhoz a Gerecse 50

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 19:54
Ha minden jól alakul, június első hétvégéjén kerülhet sor a legutóbb 2019 áprilisában megrendezett Gerecse teljesítménytúrákra. A szervezők számos óvintézkedést vezetnek be a több ezer túrázó biztonsága érdekében.

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) kénytelen volt a 39. Gerecse teljesítménytúrát egy évvel, 2021. április 17-re elhalasztani, és ahogy teltek a hónapok, úgy látszott egyre inkább, hogy az is tarthatatlan. Az új időpont 2021. június 5-6. lett, amelyre már csak másfél hónapot kell várni.

„Tavaly tavasszal még ismeretlen volt a vírus és az általa kényszerűen megváltoztatott élet szabályai is, így akkor még többen voltak szkeptikusak, de sajnos az elmúlt egy évben mindenki beletanult ebbe az új világba" – mondta a Csupasportnak Rigler Szilvia, az MTSZ rendezvényszervezője.

Annak érdekében, hogy a teljesítménytúrákra ne kelljen folyamatosan újranevezni, az MTSZ úgy döntött, hogy a 2020-as nevezések idén is érvényben maradnak, így aki tavaly sikeresen regisztrált és befizette a nevezési díjat, idén júniusban indulhat a megjelölt távú túrán. Új indulóként már nem regisztrálhatunk, viszont ha találunk valakit, aki lemondaná a nevezést, átvehetjük tőle a rajtlapot.

A teljes anyagot elolvashatják a Csupasporton, ahol láthatnak egy videót arról, hogyan szűzhavazik egy profi síelő – szörfdeszkával!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik